Hlavní navigace

Pavel Zuna: Zpravodajství by neměly uvádět modelky

4. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 6. 2009

Bývalý šéfredaktor zpravodajství obou komerčních televizí Novy a Primy Pavel Zuna promluvil o svém nedávném odchodu z Primy. Pro server iDnes.cz se vyjádřil k několika mediálním klišé, které panují v českých televizích. Překáží mu zejména fakt, že zpravodajství českých televizí moderují modelky. Přiznal, že moderující modelky nemá rád. Narážel tím na Michaelu Ochotskou a Renátu Czadernovou, tedy dvě mladé dámy, které moderují zpravodajství nejsledovanější komerční televize Nova.

BRAND24

Zuna řekl, že bližší mu je americký model, kde zprávy moderují nejzkušenější redaktoři, kteří mají za sebou bohatou kariéru. Za všechny můžeme jmenovat například Jacka Caffertyho ze CNN nebo Toma Brokawa z NBC, který před několika lety zakončil svou bohatou novinářskou kariéru a přímo z obrazovky odešel do důchodu. „Nechci vypadat zakysle vůči mladším kolegům, ale obecně je mi bližší ten model americký, kdy zprávy prezentují starší lidé. Těm se dá věřit a vědí, co říkají,“ uvedl Zuna.

Pak ale dodal, že věk není tím nejdůležitějším kritériem pro zkušeného moderátora. „Věk je druhořadý. Pokud má člověk za sebou deset let práce a je mu třicet, nevidím důvod, proč by to nemohl být on, kdo zprávy moderuje,“ dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).