Hlavní navigace

Ztráta exkluzivních práv na Bundesligu srazila v Německu jejího vysílatele na kolena

22. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Konec rozhlasových stanic 90elf se dotkne i celoněmeckého DAB multiplexu na kanálu 5C. Vysílatel se bude snažit v následujících týdnech do něho najít smysluplnou náhradu.

Společnost Regiocast Digital, která je v Německu provozovatelem specializovaných rozhlasových kanálů 90elf Fußball-Radio, se dostala do nepříjemné situace. Od příští sezóny úplně přišla o možnost vysílat přenosy z nejvyšší tamní fotbalové soutěže Bundesligy. Provozovatel dlouho hledal možnosti, čím by tuto významnou ztrátu mohl nahradit, nakonec se mu to ale bohužel nepovedlo. V oficiálním tiskovém prohlášení včera vysílatel oznámil, že je nucen šíření těchto stanic ukončit s koncem vrcholící nejvyšší německé fotbalové soutěže. Poslední přenos nabídne 1. června.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V Bavorsku odstartovala stanice Puls pro mladé, zachytitelná je i na našem území

Po ztrátě vysílacích práv v březnu jsme vedli intenzivní rozhovory a hledali s našimi obchodními partnery nové koncepty a obchodní modely. Do poslední chvíle jsme doufali, že se nám to podaří a najdeme ekonomicky životaschopný scénář. Vzhledem k tomu, že jsme ale přišli o dvě třetiny našeho obsahu a tudíž i výrazné příjmy z reklamy, byli jsme nuceni učinit toto těžké rozhodnutí, uvedl šéf 90elf Florian Fritsche. Tato skutečnost se dotkne i celoněmeckého digitálního rozhlasového DAB multiplexu šířeného na kanálu 5C. Čím bude kapacita po těchto stanicích vyplněna, zatím vysílatel neví.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).