Hlavní navigace

Zprávy na Primě se propadají, v pondělí měly jen 388 tisíc diváků

23. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 5. 2007

Hlavní večerní zpravodajská relace na televizi Prima se potýká s neustálým úbytkem diváků. V pondělí „oslavily“ 1. zprávy smutný rekord, když je sledovalo pouze 388 tisíc diváků starších 15 let, což představuje ani ne pětiprocentní podíl na trhu. Ještě před půl rokem přitom Prima večerními zprávami pravidelně oslovovala přes milion dospělých diváků.

BRAND24

Úbytek diváků 1. zpráv zaznamenávala Prima zatím spíš o víkendu. Nejhorší v tomto smyslu bývají soboty, kdy se jejich počet dlouhodobě pohybuje pod hranicí půl milionu. Podle šéfredaktora Jiřího Závozdy se na špatné bilanci 1. zpráv podílí nejen rozhodnutí České televize přesunout hlavní zpravodajskou relaci Události na sedmou hodinu večer, takže začíná ve stejnou dobu jako zprávy na Primě, ale také sportovní přenosy na ČT 2, které nezřídka končí až ve čtvrt na osm.

Konkrétně u sobotních zpráv pak Primě konkuruje publicistický pořad Koření na Nově. Závozda ale upozorňuje, že existují dny, kdy 1. zprávy dokáží pokořit Události. Jde však o výjimky: většinou se sledovanost Událostí pohybuje na dvojnásobku oproti večerním zprávám na Primě. Ani Události si ale po změně vysílacího času nepolepšily: málokdy se jim nyní podaří oslovit milion a více dospělých diváků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).