Hlavní navigace

Zprávu NKS o digitalizaci schválila česká vláda

5. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 2. 2009

Česká vláda na svém prvním únorovém zasedání schválila Zprávu o činnosti Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v ČR za rok 2008. Ta informuje především o aktuálním stavu přechodu na digitální televizní vysílání a o probíhající informační kampani, která je cílená na hlavní město Praha. Zpráva NKS, která úspěšně prošla vládou, obsahuje souhrn dosavadního vývoje v přechodu na digitální televizní vysílání a projektový plán pro nadcházející fáze, včetně již probíhající informační kampaně, konstatoval tiskový mluvčí projektu digitalizace TV vysílání Rostislav Starý.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Zdeněk Duspiva: Digikampaň už běží, začala loni na podzim

Ve zprávě je také místo věnováno možným rizikům a návrhům jejich řešení. Ještě před vypnutím analogového vysílání v Praze by měla na vládu dorazit zpráva, která se zaměří na vyhodnocení probíhající informační kampaně a krizové oblasti. NKS v současnosti ve spolupráci s Českou televizí dokončuje návrh rozpočtu využití zvláštního digitálního účtu na další období. Podle národního koordinátora Zdeňka Duspivy bylo nutné vyřešit zejména alternativy rozpočtu ve vztahu k očekávanému poklesu reklamních příjmů v souvislosti s celkovou ekonomickou recesí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).