Hlavní navigace

Zpravodajství z Febiofestu přinesou nové digitální kanály

5. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 3. 2009

Pražský Febiofest vstupuje do svého již šestnáctého ročníku, avšak bez mediální podpory České televize, se kterou, jak již čtenáři DigiZone.cz vědí, není Fero Fenič zrovna v přátelském vztahu. Jak upozorňují dnešní Hospodářské noviny, o zpravodajství z této filmové události však televizní diváci nepřijdou. Zajistí ho totiž nové digitální kanály, zpravodajská televize Z1 a plnoformátová TV Barrandov. S Českou televizí nemáme žádnou mediální spolupráci, ale ani ji nebojkotujeme, konstatoval pro deník mluvčí Febiofestu Pavel Sladký.

BRAND24

Filmový festival se také bude muset vyrovnat s finančními problémy, které ho potkaly. Rozpočet podle Feniče tedy bude sice menší, ale přehlídka snímků nebude ochuzena. Také díky ekonomické krizi je bohužel tato významná kulturní událost letos v minusovém rozpočtu. Fero Fenič stále nechápe, proč Česká televize přestala s Febiem spolupracovat a prý ho to i mrzí. Festival začne jako klasicky nejprve v Praze, konat se bude od 26. března do 3. dubna, a pak se přesune do dalších českých měst a také na Slovensko.

ČTĚTE TAKÉ:
Česká televize mi vyhrožuje kvůli Febiofestu, tvrdí Fero Fenič
Febio nesehnalo dost peněz na Febiofest, omezí doprovodné akce

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).