Hlavní navigace

Zpravodajský server tn.cz za květen navštívilo 1,21 milionu lidí

26. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 6. 2008

Zpravodajský portál televize Nova, server tn.cz, navštívilo od jeho startu 5. května do konce měsíce přes 1,21 milionu unikátních návštěvníků. S odvoláním na výsledky oficiálního auditu návštěvnosti českého Internetu NetMonitor to uvedla agentura ČTK. Průměrná denní návštěvnost tn.cz v květnu dosáhla 95 544 lidí. To je více než u serverů Lidovky.cz, iHNed.cz nebo Denik.cz, ale méně než má Aktuálně.cz nebo iDnes.cz.

K TÉMATU: Nova spustila portál tn.cz. Podívejte se do jeho kuchyně

Mít v prvním měsíci 1,21 milionu unikátních návštěvníků je pro nás velmi dobrý výsledek. Zvlášť, když si uvědomíte, že nejde o celý měsíc, protože jsme startovali až 5. května, komentovala výsledky mluvčí Novy Veronika Šmítková. Podle týdenních výsledků ale zájem o tn.cz od jeho spuštění neustále klesá. Zatímco první týden zamířilo na tn.cz přes 622 tisíc návštěvníků, druhý týden to bylo 464 tisíc, minulý týden pak pouze 311 tisíc.

Internetový publicista Daniel Dočekal na svém webu Pooh.cz upozorňuje, že návštěvnost portálu Nova.cz, pod kterým server tn.cz funguje a jehož návštěvnost se započítává do celkové návštěvnosti Nova.cz, v posledních týdnech klesl na hodnoty před spuštěním zpravodajského serveru tn.cz. Podle Šmítkové je ale třeba si uvědomit, že u podobných projektů se značka buduje delší dobu.

BRAND24

ROZHOVOR: Zdeněk Šámal: tn.cz vymění hlavní zprávu patnáctkrát denně

Musí se pracovat s uživatelským návykem, a to je, jak známo, běh na delší trať. Je také normální, že po počátečním větším náporu návštěvnost klesne, to je naprosto standardní vývoj a my bychom byli spíše překvapeni, kdyby tomu bylo jinak, řekla mluvčí Novy agentuře ČTK. Počítáme také s tím, že čísla v průběhu prázdnin ještě poklesnou, stejně tak, jako celému internetu, dodala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).