Hlavní navigace

Zpravodajský kanál Sky News dostupný i v Česku prošel proměnou grafiky

14. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sky News si zachovaly své původní logo umístěné do levé horní části obrazovky, do modernějšího stylu se „oblékly“ další grafické prvky, mimo jiné informační lišty nebo avíza.

Britská zpravodajská televize Sky News, která je i součástí vybraných placených služeb v České republice a na Slovensku, prošla v průběhu uplynulých dní proměnou grafického vizuálu. Na svém twitterovém účtu na skutečnost upozornil redaktor České televize Filip Horký. Stanice Sky News si nevybrala zcela náhodný termín, ale pro takzvaný rebranding zvolila datum 8. května, kdy ve Velké Británii probíhaly parlamentní volby, které vyhráli konzervativci v čele s Davidem Cameronem. Kromě placených služeb je signál televize dostupný ve standardním rozlišení také na satelitní pozici 19,2 stupně východně (Astra).

Nová vizuální identita britského zpravodajského kanálu Sky News
Autor: repro foto Sky News (screenshot pro DigiZone.cz Čestmír Polák)

Nová vizuální identita britského zpravodajského kanálu Sky News

ČTĚTE TAKÉ: Atmosférická anomálie: Poslechněte si, jak hrál v Praze digitální rozhlas od BBC

BRAND24

Sky News si zachovaly své původní logo umístěné do levé horní části obrazovky, do modernějšího stylu se „oblékly“ další grafické prvky, mimo jiné informační lišty, avíza, bleskové zprávy a podobně. Původní barevné ladění červená, bílá a žlutá bylo zachováno. Pravidelný divák Sky News určitě nepřehlédl skutečnost, že obraz se zdá nyní větší. Důvodem je fakt, že informační lišty včetně použitého písma a ostatní grafické prvky se naopak zmenšily. Nová grafická výbava byla podle serveru Newcaststudio.com vytvořena in-house, tedy interně, a pracuje taktéž s trojrozměrným formátem (3D).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).