Hlavní navigace

Zpravodajský kanál France 24 přejde v lednu na formát 16:9

13. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 12. 2010

Francouzská zpravodajská stanice France 24 začne od ledna příštího roku vysílat v obrazovém formátu 16:9. Vyplývá to z e-mailu, který zaslalo technické oddělení operátorům minulý týden v pátek. V něm se uvádí, že od ledna se bude vysílat dvojí signalizace – Widescreen Signaling (WSS), ta umožní moderním televizorům přepnout do správného režimu, a Active Format Description (AFD), slouží mimo jiné pro správné zobrazení obrazu 16:9 na 4:3 obrazovkách.

BRAND24

Z ARCHIVU: France 24 nabízí francouzský pohled na svět i Čechům

satelitních službách by mělo být automaticky vše nastaveno tak, aby byl signál France 24 přijímán správně. Budeme se snažit o to, aby byly minimalizovány problémy, které tento krok může způsobit. V případě dalších informací se na nás neváhejte obrátit, uvádí ve zprávě technický ředitel David Couret. V České republice je program součástí nabídky některých kabelových a IPTV operátorů. Nekódovaně vysílá prostřednictvím satelitu na pozici 19,2 stupně západně. Kromě francouzštiny je dostupný také v angličtině a arabštině.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).