Hlavní navigace

Zpravodajská stanice BBC World News začala vysílat ze satelitu Astra v HD

1. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysílání v HD kvalitě se dalo dříve nebo později očekávat. Proces přechodu do HD už byl ukončen začátkem roku 2013. BBC se tehdy přestěhovalo do nového centra v samém srdci Londýna.

Příjemné překvapení čekalo pro satelitní diváky po proladění přijímačů 1. dubna. Na pozici 19,2 stupně východně, družice Astra 1KR, se objevilo nekódované vysílání zpravodajského kanálu BBC World News s vysokým rozlišením pro Evropu. Jde o satelitní multiplex, který byl aktivován teprve před několika dny a doposud obsahoval pouze testovací pozici telekomunikačního operátora SES. Stanice se v novém multiplexu Harmonic identifikuje jako „BBC World News Europe HD“. Na stejné satelitní pozici už ve vysokém rozlišení vysílá také zpravodajský kanál RT (Rusko) a dokumentární stanice RT Doc.

Zpravodajská stanice BBC World News vysílá na satelitní pozici 19,2 stupně východně nově v HD rozlišení
Autor: repro foto BBC World News Europe HD

Zpravodajská stanice BBC World News vysílá na satelitní pozici 19,2 stupně východně nově v HD rozlišení

K TÉMATU: BBC World News čeká od pondělí řada novinek. Bude připravena i na HD vysílání

Vysílání v HD kvalitě se dalo dříve nebo později očekávat. Proces přechodu do HD už byl ukončen začátkem roku 2013. BBC se tehdy přestěhovalo do nového centra v samém srdci Londýna. Změnami prošel právě i program BBC World News. Objevily se zde některé nové tváře a vysílací řetězec už je od té doby kompletně připravený pro vysoké rozlišení, což zároveň stanici umožnilo kdykoliv vysílání do této kvality překlopit. V BBC Broadcasting House, neboli Vysílací dům, jak se jednoduše budova BBC jmenuje, pobývá okolo šesti tisíc lidí, což je přibližně třetina všech zaměstnanců pracujících pro tuto korporaci.

BRAND24

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11229/V, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, ID stanice BBC World News Europe HD, ID multiplexu Harmonic, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).