Hlavní navigace

Zpožděné přehrávání se stává atraktivnější službou digitalizace

27. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 11. 2009

Jednou z nejpřínosnějších interaktivních funkcí pro diváka je time-shift, který umožňuje zastavení živého vysílání a jeho pozdější přehrávání nebo přetočení v reálném čase na určitých typech přijímačů. Shodli se na tom účastníci včerejšího workshopu Asociace televizních organizací a společnosti Mediaresearch, která je realizátorem elektronického měření sledovanosti.

Dává vám to možnost odejít od televize umýt si například ruce a po návratu sledovat právě vysílaný program přesně od té chvíle, kdy jste odešli, vysvětlila Tereza Šimečková z Mediaresearch. Podle ní se dá očekávat, že popularita zpožděného přehrávání bude i nadále růst. „Měření je na tuto eventualitu připraveno, ale čekáme na nějakou významnější odezvu tohoto trendu v populaci. Informovanost české populace o této možnosti je zatím minimální, ale nevylučujeme, že nastane podobná situace jako u mobilních telefonů a využívání této technologie se raketově rozšíří, dodala Šimečková.

BRAND24

PSALI JSME: Zájem o kabelovou televizi stagnuje, přibývá spíše uživatelů satelitu

Digitalizace televizního trhu uvolnila prostor v oblasti pozemního vysílání a přinesla větší možnosti i dalším formám šíření televizního signálu, především satelitnímu vysílání a IPTV. Mění se chování lidí, kteří se dívají na televizi, a sledovanost po určitých poklesech znovu roste. Informuje o tom server Lidovky.cz, který se ohlédl za včerejším workshopem ATO. Dokazují to i výsledky sledovanosti TV Nova, která se v podílech na publiku vrací k hodnotám z dřívějších let a v tomto týdnu překročila 40 procent diváků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).