Hlavní navigace

Zmrtvýchvstání Active TV? Věštci ještě neřekli poslední slovo

4. 4. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Pokud jste si mysleli, že ukončení distribuce Active TV na satelitu bude znamenat její definitivní konec, pěkně jste se zmýlili. Stanice se objevila v zemském multiplexu 4.

Active TV se stáhla do multiplexu 4 Radima Pařízka

Ostravský podnikatel Radim Pařízek získal prostřednictvím své společnosti Digital Broadcasting do multiplexu 4 pravděpodobně nového zákazníka. V jeho zemské digitální síti se překvapivě objevila stanice Active TV, která ve stejnou dobu přerušila své šíření prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B. Jde tak již o desátou programovou pozici, která se v některých lokalitách v multiplexu 4 může objevit. Není tak vyloučeno, že věštecká a ezoterická televize z éteru nezmizí úplně, ale soustředí se na šíření v regionálních multiplexech. Před několika týdny ukončil program šíření v síti 3.

Active TV je dlouhodobě v hledáčku vysílací rady. Na jejím posledním zasedání obdržel provozovatel čtyři pokuty v celkové výši 1,050 milionu korun. Za největší prohřešek přitom označila odvysílání teleshoppingového bloku na erotickou zpoplatněnou telefonickou linku, který obsahoval sexuální praktiky a do vysílání se dostal mezi pátou a šestou hodinou ráno loni 19. května.Tento audiovizuální obsah byl zařazen do vysílání bezprostředně před 6. hodinou ranní, kdy se již předpokládá, že televizi sledují děti, a kdy některé televizní programy orientují své vysílání zejména na dětské diváky nejnižší věkové kategorie, vysvětlila vysílací rada v tiskové zprávě ze svého úterního zasedání.

Lukáš Polák: V multiplexu 4 začala vysílat Active TV, na satelitu distribuci přerušila

Active TV už vysílá v rámci pozemní distribuce ve správném obrazovém formátu
Autor: repro foto Active TV (DVB-T)

Active TV se přesunula do multiplexu 4

Lama Energy přebírá Digi TV v České republice

Převzetí původně rumunské satelitní služby Digi TV skupinou Lama Energy v České republice už nestojí nic v cestě. Tento krok v pátek schválil antimonopolní regulátor.Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů LUFUSIONS s.r.o. a DIGI Czech Republic, s.r.o. Spojení bylo povoleno ve zjednodušeném řízení a rozhodnutí již je pravomocné,konstatoval ÚOHS. Lama Energy se aktuálně zabývá zejména těžbou a prodejem zemního plynu a ropy, výrobou a prodejem elektrické a tepelné energie a poskytováním telekomunikačních služeb prostřednictvím mobilního virtuálního operátora.

Dosavadním vlastníkem satelitní služby byla v České republice rumunská společnost RCS&RDS. Ta postupně tuto platformu na jednotlivých trzích rozprodává. Na Slovensku klienti Digi TV na prodeji vydělali. Od Rumunů satelitní službu převzala společnost Slovak Telekom, která ji proměnila na Novou Digi. Významně do platformy investovala a zařadila i nové kanály. Další osud satelitní služby v České republice je prozatím otázkou. Skupina Lama Energy se ke vstupu do nového byznysu zatím nevyjádřila. V loňském roce ho pro server DigiZone.cz naopak označila za spekulativní.

Lukáš Polák: Převzetí satelitní služby Digi TV skupinou Lama Energy dostalo zelenou


Autor: Digi TV

Co čeká satelitní službu pod novým vlastníkem? To se můžeme zatím pouze dohadovat

Borovský programovým šéfem TV Barrandov

Od 1. dubna je programovým ředitelem Televize Barrandov František Borovský, do poloviny února loňského roku generální ředitel slovenské TV Joj. Mediální skupina Empresa Media to oznámila prostřednictvím serveru Týden.cz, který patří do jejího portfolia stejně jako tento program. Majitelem Empresy je podnikatel a mediální boss Jaromír SoukupSkutečnost, že se nám podařilo získat tak výraznou osobnost televizní branže, nás naplňuje hrdostí a vědomím, že do našeho týmu vnese kýžené zkušenosti, nový pohled a svěží vlnu kreativního myšlení, pochválila si šéfka TV Barrandov Marcela Hrdá.

Vstup do Televize Barrandov vnímám jako začátek mé nové profesní etapy na straně jedné a jako pokračování důvěrného a mně blízkého na straně druhé, uvedl ke svému angažmá sám Borovský. Dosavadní šéfka programu Markéta Daems se přesune na pozici ředitelky skladby programu skupiny Barrandov. Markéta Daems je profesionál ve svém oboru a jsem ráda, že přijala novou výzvu v programovém plánování skupiny Barrandov, doplnila Hrdá. Od února 2014 je generálním ředitelem slovenské televize Joj bývalý výkonný a finanční ředitel ve společnosti Slovenská produkční Marcel Grega.

Lukáš Polák: Bývalý šéf slovenské TV Joj František Borovský povede program TV Barrandov

Stručně

Příjemné překvapení čekalo na satelitní diváky po proladění přijímačů 1. dubna. Na pozici 19,2 stupně východně, družice Astra 1KR, se objevilo nekódované vysílání zpravodajského kanálu BBC World News s vysokým rozlišením (verze pro Evropu).

Lukáš Polák: Zpravodajská stanice BBC World News začala vysílat ze satelitu Astra v HD

České Radiokomunikace zařadily v pátek do multiplexu 3 programovou pozici určenou pro novou tematickou stanici Kino Barrandov, jejímž provozovatelem bude stejně jako u Televize Barrandov společnost Barrandov Televizní Studio.

Lukáš Polák: Kino Barrandov začne testovat v pátek dopoledne v multiplexu 3

Dokumentární stanice DoQ přesně po třech letech obnovila vysílání s českou jazykovou stopou. Na tuto skutečnost upozornili v diskusním fóru DigiZone.cz jeho čtenáři. V češtině, ale také v maďarštině, rumunštině a angličtině je program dostupný v nabídce satelitní služby freeSAT.

Lukáš Polák: Dokumentární kanál DoQ obnovil přesně po třech letech vysílání v češtině

Vysílání dokumentární stanice DoQ obsahuje aktuálně maďarskou, českou, rumunskou a anglickou jazykovou stopu
Autor: repro foto DoQ

Vysílání dokumentární stanice DoQ obsahuje aktuálně maďarskou, českou, rumunskou a anglickou jazykovou stopu

Provozovatel stanice „TV PísničkaCountry no.1“ začal tento program vysílat s pozměněným logem. Ve vysílání se tak neobvykle objevují dva identifikátory najednou. V době, kdy jde o programový blok TV Písnička, tedy v čase od 7.00 do 19.00, je dominantní toto označení stanice, ve večerních a nočních hodinách, od 19.00 do 7.00, pro změnu „vládne“ označení Country no.1.

Lukáš Polák: Stanice „TV Písnička a Country no.1“ změnila logo, vyhověla vysílací radě

Dětská stanice Nickelodeon ve verzi „CEE“ pro střední a východní Evropu, dostupná prakticky u všech místních operátorů, začala podle plánu vysílat ve formátu 16:9. Stalo se tak přibližně dva měsíce poté, co na novější formát přešel konkurenční Disney Channel.Ve stejný den takto začal vysílat i program DuckTV.

Lukáš Jaro: Dětský kanál Nickelodeon začal vysílat širokoúhle

Lukáš Jaro, Lukáš Polák: Dětská stanice DuckTV přechází na širokoúhlý formát 16:9

Tipy C

Nejen stanice Kino Barrandov a Barrandov Plus, ale i program Barrandov Muzika chystá v letošním roce spustit provozovatel plnoformátové Televize Barrandov, společnost Barrandov Televizní Studio.

Lukáš Polák: TV Barrandov spustí kromě avizovaných kanálů i stanici Barrandov Muzika

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).