Hlavní navigace

Zlínský vysílač Tlustá hora bude mít několik dní výluku, úplně vypnutý ale nebude

14. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Údržbová přestávka má mít tentokrát charakter provozu vysílače do poloviny anténního systému. Znamená to, že Tlustá hora bude signál stanic zajišťovat i v omezeném provozu.

Obyvatelé Zlínského kraje budou moci dnes a v následujících dnech zaznamenat zhoršený příjem rozhlasových stanic z vysílače Tlustá hora. Pokud se tak skutečně stane, na vině bude údržbová přestávka, která odstartovala právě s vydáním této aktuality, tedy úderem páté hodiny ranní, a trvat bude až do úterý 21. července. Vysílač ale nebude vypnutý úplně a dotčení posluchači se tak nemusí obávat, že by o své stanice úplně přišli. Provoz bude probíhat do poloviny anténního systému Tlusté hory. Tato skutečnost se bude týkat celkem sedmi kmitočtů.

Údržbová přestávka se dotkne konkrétně stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 99,5 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 94,8 MHz, ČRo Brno na frekvenci 97,5 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 105 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 102,3 MHz, Rádio Kiss Publikum na frekvenci 90,3 MHz a Radio Rock Max na frekvenci 89,6 MHz. Pokud se posluchačům v dané lokalitě zhorší příjem, můžou zkusit některou z alternativ, mezi které patří například internet. Málokdo ale ví, že rozhlasové stanice do svých nabídek umisťují například i kabeloví a IPTV operátoři.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).