Hlavní navigace

Zjednodušené dálkové ovladače pro starší diváky? Výrobcům se nevyplatí

23. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 4. 2010

Mohli by výrobci televizorů zjednodušit dálková ovládání tak, aby se v nich vyznal i techniky méně zdatný divák nebo starší lidé? I tato otázka zazněla na včerejším kulatém stolu DigiZone.cz „Televizory nové generace: od HDTV přes internet k 3D“. Přítomní zástupci společností Samsung, Panasonic a LG Electronics se však shodli na tom, že zjednodušené verze dálkových ovladačů se jim vyrábět nevyplatí.

K TÉMATU: Zbytečné 3D televizory? Bez nich by se v 3D vysílat ani nezačalo, namítají výrobci

BRAND24

Například Samsung podle manažera Ondřeje Lukáče zjednodušené verze dálkového ovládání k některým typům televizorů nabízel jako alternativu ke klasickému dálkovému ovladači. Ukázalo se, že zájem o ně není takový, aby se nám je vyplatilo vyrábět, řekl. Lukáš Holub z konkurenčního Panasonicu namítnul, že i současné dálkové ovladače mají zvýrazněná tlačítka, kterými se přepíná mezi programy a upravuje intenzita zvuku, tedy základní funkce televizoru.

Výrobci televizorů ale zaznamenávají i opačný požadavek zákazníků, tedy aby byla dálková ovládání ještě komplexnější a integrovala v sobě víc funkcí, čímž by odpadl problém s několika dálkovými ovladači k televizoru, set-top-boxu a přehrávači. A například Samsung u jedné z prémiových řad televizí nabízí dálkové ovládání s miniaturní LCD obrazovkou, na níž divák může sledovat obraz programu, z něhož si právě nahrává, zatímco na velké obrazovce televizoru sleduje jiný program.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).