Hlavní navigace

Zítra odstartuje nekódované vysílání Einsfestival HD ze satelitu

22. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 12. 2009

23. prosince, tedy den před Štědrým dnem, zahájí jako třetí německá veřejnoprávní stanice v řadě své vysílání ve formátu HDTV nekódovaný kanál Einsfestival. Signál bude možné přijímat ze satelitu Astra 1H, který je zaparkován na pozici 19,2 st. východně. Podle elektronického programového průvodce (EPG), který je k dispozici, by mělo vysílání začít zítra ve 13 hodin filmem Der Storch. V současné době zde pouze rotuje promo smyčka.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Průvodce vánočním programem zahraničních stanic v HDTV

BRAND24

Ve vysokém rozlišení však nebude odvysílán veškerý obsah. Na diváky čeká přes dvě stě hodin pořadů v HD, zbytek bude do této kvality přepočítáván. Speciální sekci věnovanou vánočnímu vysílání připravil Einsfestival na adrese www.einsfesti­val.de/ereignis­se/. Stránka obsahuje např. programové tipy a také informace o tom, jak se k HD signálu stanice dostat. Jak jsme již několikrát na webu DigiZone.cz avizovali, hlavním tahákem tohoto kanálu bude oscarový film Edith Piaf. Ten bude odvysílán na Štědrý den. Za zmínku však určitě stojí také série šesti dokumentů s názvem Wildes Russland, které jsou připraveny na 5. ledna.

Parametry příjmu: Astra 1H (19,2 st. východně), 12421/H, FEC 3/4, SR 27500, norma DVB-S

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).