Hlavní navigace

Zemřel bývalý majitel televizí Pětka a Metropol Luboš Měkota. Bylo mu pouhých 55 let

10. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší manažer Mostecké uhelné společnosti měl od loňského podzimu obstavený veškerý majetek kvůli pochybné privatizaci tohoto podniku. Kvůli tomu zkrachovala TV Pětka.

Krátce po ukončení vysílání televize Pětka zemřel její bývalý majitel a investor Luboš Měkota. Podle zpravodajského serveru iHNed.cz jej v sobotu postihla náhlá srdeční příhoda na golfovém hřišti v Berouně. Informaci později několika dalším médiím potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Tereza Janečková. Měkota původně vlastnil většinový podíl ve společnosti Metropol TV, která byla držitelem vysílací licence pražské regionální TV Metropol a celoplošné zábavné TV Pětka.

K TÉMATU: Televize Pětka definitivně skončila, nový majitel vrátil Radě pro vysílání licenci

Loni v létě se ale Měkota svého podílu ve společnosti Metropol TV zbavil a nadále zůstal jen v pozici investora. Do obou televizí podle odhadů nalil několik stovek milionů korun. Pětka a Metropol se ale loni v listopadu dostaly do potíží poté, co soud obstavil Měkotův veškerý majetek kvůli jeho účasti na pochybné privatizaci Mostecké uhelné společnosti. Měkota byl manažerem této kdysi státní společnosti a podílel se na jejím převodu do soukromých rukou, na čemž měl vydělat několik miliard korun.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Odvolaný ředitel TV Barrandov Robert Kvapil nadále krizově řídí TV Metropol

Právě peníze z prodeje Mostecké uhelné společnosti měly pomoci rozjet pražskou TV Metropol a později zábavnou Pětku. První jmenovaná televize stále ještě vysílá, i když už jen krátkou smyčku. TV Pětka ukončila vysílání poté, co ji její nový majitel odmítnul poskytnout peníze na další provoz. Po obou televizích zůstaly dluhy ve výši několika desítek milionů korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).