Hlavní navigace

Zelenku už z Rady Českého rozhlasu neodvolají, na ministerstvu školství skončil

3. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový ministr školství Petr Fiala odvolal šéfa tiskového odboru Antonína Zelenku, který je zároveň členem Rady Českého rozhlasu a hrozilo mu, že jako radní skončí

Poslanci se už nemusí zabývat otázkou, zda mají odvolat radního Českého rozhlasu Antonína Zelenku kvůli jeho angažmá ve funkci vedoucího tiskového odboru ministerstva školství. Nový ministr Petr Fiala, kterého prezident republiky Václav Klaus oficiálně jmenoval do funkce tento týden, totiž Zelenku z vedení tiskového odboru odvolal. Zelenkovi reálně hrozilo, že v rozhlasové radě skončí, protože podle zákona je jakákoli jmenovaná funkce v rozporu s členstvím v tomto kontrolním orgánu veřejnoprávního rozhlasu.

K TÉMATU: Poslanci chtějí odvolat Antonína Zelenku z Rady Českého rozhlasu

BRAND24

„Byl jsem oficiálně odvolán z funkce. Asi z ministerstva v brzkých dnech odejdu, s těmito poměry a zacházením nechci mít nic společného,“ řekl Zelenka zpravodajskému serveru iDnes.cz. Do úřadu nastoupil letos v únoru ještě za předchozího ministra Josefa Dobeše a kritice z porušování zákona se bránil tím, že do funkce vedoucího tiskového odboru nebyl jmenován, ale byl jejím výkonem pouze pověřen.

V minulosti se už Zelenka coby rozhlasový radní zdiskreditoval natáčením stranických videí pro ODS z předvolebních cest Mirka Topolánka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).