Hlavní navigace

<i>Ze života vrány Dany</i>

23. 11. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Dana je vrána. Docela obyčejná vrána s velkými kukadly a mohutnými červenými korály okolo krku. Žije v Praze, kde jí před několika dny vypnuli analogovou ČT 2 a ještě předtím její oblíbené Radio Wave. Digitální set-top-box nemá, a tak si bude krátit dlouhou chvilku účinkováním v novém nedělním seriálu serveru DigiZone.cz. Mějte Danu rádi.
Vrána Dana - 1

Dana nemá ráda politikaření. A tak se cítila celá nesvá, když ji tuhle zneužili, jak se proletovala okolo Divadla Archa, kam měla přijít debatovat místopředsedkyně Rady Českého rozhlasu Dana Jaklová o Rádiu Wave a šoupli ji na židli místo ní. Prý Dana jako Dana.

Vrána Dana - 2

Vrána Dana byla z celé diskuse tak rozčilená, že se musela jít zklidnit do klubu Roxy na koncert. Ale ten ji ještě víc rozdováděl, tak se v noční tramvaji na Bílou horu, kde přespává v poli, pustila do žlutého madla.

Vrána Dana - 3

Madlo se ale nedalo a Dana měla co dělat, aby si nevykloubila zobák. Jen si to zkuste, viset za zuby na madle!

Vrána Dana - 4

Vrána Dana se rozzuřila, jako tuhle odpoledne, kdy na jejím oblíbeném rádiu vysílali dvě hodiny anglicky a nebyl to jazykový kurz. Ale ani přemet se zkroucenýma nohama madlo nezlomil.

Vrána Dana - 5

Dana celá vyčerpaná slétla na sedadlo a přemýšlela, co dál.

Vrána Dana - 6

Ještě že s ní jel její kamarád Václav. Ten byl v Divadle Archa taky, nakonec se ale na diskusi díval jenom z pozadí.

Vrána Dana - 7

Dana ani neví proč, ale Václava nemá moc v lásce. Pořád by mu udělovala nějaké výtky. Na zastávce Čechův most Václavovi řekla, že pokud se s ní nerozdělí o Coca-Colu, odvolá ho z tramvaje a půjde pěkně po svých.

Vrána Dana - 8

Ono se to nezdá, ale Dana dokáže být pěkný pes. I když to je vrána.

Vrána Dana - 9

Třeba tuhle samolepku z klubu Roxy si schovala pod křídlo jenom proto, aby ji v tramvaji tajně podsunula cestujícímu, který náramně připomínal předsedu Rady Českého rozhlasu Jiřího Floriana.

Vrána Dana - 10

Ale to odbíháme. Václav si zkrátka nedá říct, o Coca-Colu se nepodělí.

Vrána Dana - 12

Byla to řádná bitka, všude létaly chlupy a peří.

Vrána Dana - 11

Dana ale nakonec mohutným klovancem zvítězila, a aby o Coca-Colu náhodou nepřišla, mezi zastávkami Malostranská a Chotkovy sady ji hltavě vypila.

BRAND24

Vrána Dana - 13

Tak to jsem já, vrána Dana. Máte mě rádi?

PŘÍŠTĚ: Vrána Dana shání set-top-box

Máte rádi vránu Danu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dana je vrána. Docela obyčejná vrána s velkými kukadly a mohutnými červenými korály okolo krku. Žije v Praze, kde jí před několika dny vypnuli analogovou ČT 2 a ještě předtím její oblíbené Radio Wave.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).