Hlavní navigace

ZDFinfokanal se změnil na ZDFinfo. Týká se to satelitu i DVB-T

5. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 9. 2011

UVNITŘ FOTO Čeští satelitní diváci a obyvatelé naší republiky žijící v německém příhraničí mohli od dnešního dne zaznamenat drobnou změnu v programování televizních stanic od našich západních sousedů. Tematická veřejnoprávní televize ZDFinfokanal se proměnila na ZDFinfo. Změny se konkrétně týkají loga stanice, jejího obsahu a také webových stránek.

K TÉMATU: Německé DVB-T i satelit čeká změna. Na počátku září odstartuje ZDFinfo

Německá veřejnoprávní televize tímto krokem dokončila relaunch svých tematických stanic. Vedle komunikace prostřednictvím sociálních sítí, jako jsou Facebook a Twitter, bude komunikovat ZDFinfo tak prostřednictvím interaktivních diskusí. Ve vysílání se objeví například formáty podobné Hyde Parku, který vysílá ČT 24. Diváci dostanou možnost vyjádřit se k programu a obohatit ho tak o své připomínky, uvedl šéfredaktor ZDF Peter Frey. Program má podle vedení veřejnoprávního média smysl zejména v době, kdy se informace dostávají z různých úhlů pohledu a je třeba si je utřídit.

BRAND24

Ukázka z vysílání stanice ZDFinfo, která prošla relaunchem. (Screenshot: au­tor)

Webové stránky kanálu ZDFinfo. (Zdroj: ZDF)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).