Hlavní navigace

ZDF od našich západních sousedů letos otestuje HDTV

4. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 2. 2009

Německá veřejnoprávní televize ZDF si chce ještě v letošním roce vyzkoušet zkušební provoz ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Vyplývá to ze včerejšího článku na serveru DiGITAL fernsehen. ZDF spustí dle plánů HDTV naostro až v příštím roce při zahájení zimních olympijských her ve Vancouveru, ale vzhledem k tomu, že Německo bude letos hostit mistrovství světa v atletice, je to dobrá šance pro technické testy a ukázku vysokého rozlišení pro diváky.

Ať se nakonec na satelitu vysílání ZDF v HDTV objeví již letos, nebo ne, jasné je jedno – výroba programu během tohoto sportovního svátku bude v kvalitě 720p probíhat. Již v té době by se mělo asi 20 % programu vyrábět v HDTV. Společnost SES Astra už má v tuto chvíli pro německou veřejnoprávní televizi vyčleněný na satelitu transpondér, kde kanál EinsFestival pravidelně několikrát do roka HDTV testuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).