Hlavní navigace

Zbývající komerční slovenské stanice JOJ diváci Skylinku s českým regionem už nenaladí

25. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Všechny slovenské volně šířené stanice JOJ už není možné na Skylinku s CZ regionem sledovat.

Od dnešního dne zákazníci Skylinku s „místem instalace Česká republika“, tedy s nastaveným českým regionem, už na svých televizích nenaladí slovenské stanice Plus a Wau. Sama satelitní platforma Skylink uvádí informaci na svých webových stránkách.

K TÉMATU: Česko-slovenská federální válka pokračuje, operátoři začínají vypínat kanály Wau a Plus

Více Skylink uvádí v sekci Otázky a odpovědi… 

Proč nejsou slovenské televizní stanice JOJ Plus, Wau, TV JOJ, Markíza, Doma a Dajto dostupné na českých dekódovacích kartách Skylink? 

Slovenské televizní stanice JOJ, PLUS, WAU, TV JOJ, Markíza, Doma a Dajto mají vysílací práva jen pro Slovensko a nemohou být proto součástí české programové nabídky. Zamezení příjmu těchto stanic na českých dekódovacích kartách Skylink je důsledkem rozhodnutí jejich vysílatelů a týká se všech poskytovatelů televizních služeb. Čeští diváci Skylinku však mohou přijímat mezinárodní verze těchto stanic – JOJ Family HD a Markíza International, které jsou součástí balíčku Digital.

Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která provozuje satelitní platformu Skylink se pro server DigiZone, se už před časem vyjádřil následovně: Pokud se týká možnosti přijímat jednotlivé stanice na území druhých států, jedná se vždy o rozhodnutí jejich vysílatelů. My, stejně jako ostatní televizní platformy, jsme nuceni taková rozhodnutí respektovat. Každý zákazník Skylinku deklaruje, na území kterého státu kartu využívá (tzv. místo instalace). Podle místa instalace se automaticky nastaví příslušná programová nabídka. Bydliště zákazníka není pro nastavení programové nabídky rozhodující. Řada zákazníků využívá satelitní příjem třeba na chatě nebo na pracovišti.

U Skylinku také začala od letošního března platit nová pravidla a není už možné volně přepínat mezi slovenským a českým regionem. U nových dekódovacích karet záleží na místě instalace a podle toho je také nastaven region a zákazník se řídí i ceníkem dané země. Zákazník si může o změnu instalace písemně zažádat na webových stránkách Skylinku.

BRAND24

PSALI JSME: Kanály Markízy zmizely z nabídky českých operátorů, kanály Novy pak od těch slovenských

Připomínáme, že UPC stanici Plus pro české diváky zablokovala 19. dubna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).