Hlavní navigace

Zastupitelé v Bystřici nad Pernštejnem chtějí zabránit rozmachu satelitu

19. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 3. 2009

Zastupitelé města Bystřice nad Pernštejnem v okresu Žďár nad Sázavou chtějí zabránit rozmachu satelitních talířů na domech ve městě. Proto hledají partnera, který by se podílel na modernizaci kabelových sítí pro víc jak 1800 domácností. Informuje o tom regionální mutace deníku Mladá fronta Dnes.

DOPORUČUJEME: Chytrá společná televizní anténa

Zastupitelé města 8. dubna rozhodnou, zda bude kabelová televize ve více jak osmnácti stech domácnostech vysílat digitálně. Rada města jim doporučila, aby kývli na nabídku firmy SATT. Právě tato společnost nabízí služby digitální kabelové televize, vysokorychlostního internetu a telefonu přes internet (VOiP) v regionu.

UX DAy - tip 2

ROZHOVOR: Jaroslav Jiruš: Správci domů nemyslí na úpravy antén včas

Iniciativa městského zastupitelstva je v určitém smyslu zvláštní. Pokud chtějí radní zabránit hyzdění fasád individuálními satelitními parabolami, je možné investovat i do rekonstrukce společných televizních antén, které mohou sloužit nejen pro zemské digitální vysílání DVB-T, ale i pro kolektivní satelitní příjem. Divák si tak jen zakoupí typ set-top-boxu pro zemský nebo satelitní příjem a nemusí řešit umístění paraboly ani její instalaci. Investice do kabelových rozvodů může městu pomoci, jenže diváci budou muset za kabelový příjem platit měsíční poplatky, což u satelitního a zemského příjmu není třeba.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).