Hlavní navigace

Zákazníkům O2 na Sušicku dnes přijde sms o vypínání analogové televize

17. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 2. 2010

Pokud jste zákazníky mobilního operátora O2 a bydlíte na Sušicku nebo Klatovsku, přijde vám dnes textová zpráva s informacemi o blížícím se termínu vypnutí zemského analogového televizního vysílání. Příští neděli 28. února totiž přestanou televizní vysílače Svatobor u Sušice a Barák u Klatov vysílat analogově.

TABULKA: Seznam analogových vysílačů na Sušicku a Klatovsku s termíny jejich vypínání

Varovnou sms nedostanou klienti mobilních operátorů T-Mobile a Vodafone. I tak by měla podle Národní koordinační skupiny pro digitalizaci, která organizuje státní informační kampaň k přechodu na digitální televizní vysílání, tato zpráva přijít zhruba 50 tisícům lidí. Upozornění formou sms je další možností, jak oslovit ty, kteří doposud přechod na digitální televizní vysílání nedořešili, řekl plzeňské příloze deníku MF Dnes mluvčí projektu digitalizace Rostislav Starý.

TIP: Mapy pokrytí digitálního vysílání na Sušicku a technické parametry

BRAND24

Po vypnutí analogového vysílání na obou zmíněných vysílačích bude možné v oblasti přijímat analogový signál z malých televizních dokrývačů. Jinak se musí diváci spolehnout na digitální vysílání tří multiplexů z hlavního sušického vysílače Svatobor. Ještě do vypnutí analogového vysílání bude z oblasti zprovozněn digitální dokrývač pro Nýrsko.

Digitální televizní vysílání probíhá na Sušicku od listopadu 2008. Diváci zde mohou pozemní cestou naladit 11 digitálních televizních programů v češtině a osm rádií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).