Hlavní navigace

Zajíček: Kmitočty Novy nejsou pro digitalizaci zásadní

22. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
22. 1. 2008

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) se při vytváření nového Technického plánu přechodu (TPP) snažil, aby tento „jízdní řád“ české digitalizace byl pro všechny zmíněné subjekty co nejméně diskriminační. Na semináři Milníky digitální televize to dnes řekla Jaroslava Nováková z odboru správy kmitočtového spektra ČTÚ. Pokud Nova řekne NE a nebude postupovat v digitalizaci, bude záležet na státu, zda potvrdí platnost TPP tak, jak je a bude se postupovat bez Novy, řekla Nováková.

Podle Zdeňka Zajíčka z ministerstva vnitra by měl mít stát zájem, aby všichni hráči táhli tzv. za jeden provaz. Stát se nemá bát toho, že se někdo k TPP nepřihlásí. Navíc kmitočty Novy pro digitalizaci nejsou zásadní a lze postavit sítě i bez nich. Termín, který je teď stanoven, 10. 10. 2010 je stále reálný a jsme schopni ho naplnit. Dříve to být ale nemůže, dodal Zajíček. Co by se stalo, kdyby na TPP nepřistoupila komerční dvojka, televize Prima, Nováková ani Zajíček neuvedli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).