Hlavní navigace

Zájem výrobců LCD televizí se upíná na Evropu. Kvůli digitalizaci

11. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 11. 2008

Velcí světoví výrobci LCD televizorů očekávají velký nárůst poptávky o tyto přijímače v Evropě. Podle agentury DisplaySearch letos celosvětově vzroste počet prodaných LCD televizí na celém světě z loňských 79,3 milionu na 104,5 milionu kusů. Do dvou let by měl počet prodaných LCD přijímačů vzrůst na 138,3 milionu kusů. Uvádí to dnešní Hospodářské noviny.

Podíl evropského trhu na celosvětovém trhu s LCD televizemi je výrazný, přičemž jeho růst je dán počtem domácností. Ještě více než 170 milionů domácností si pravděpodobně v následujících letech vymění starou televizi za plochou obrazovku. Právě proto se výrobci snaží tlačit na evropské trhy, konstatují HN.

BRAND24

Japonská společnost Sharp, která je v prodeji LCD televizorů třetí největší na světě, například kvůli očekávané poptávce staví novou továrnu v Sakai nedaleko Ósaky. Továrna se rozjede v roce 2010 a bude vyrábět největší LCD panely na světě, citují HN Karin Korschan z rakouské centrály Sharpu. Nová továrna by měla chrlit až čtyřikrát více televizorů než dosavadní podnik v Kameyamě.

Sharp provozuje také továrnu v sousedním Polsku. Přesto firma letos zaznamenala nižší zisky, než očekávala. Příjem Sharpu klesl o třetinu na 130 miliard japonských jenů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).