Hlavní navigace

Zájem o pozemní příjem televize bude stoupat, míní České Radiokomunikace

20. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 5. 2010

UVNITŘ GRAF Počet diváků zemské digitální televize bude v následujících dvou letech vytrvale stoupat, a na konci roku 2012 se dostane až k 65 procentům českých domácností. Myslí si to České Radiokomunikace, které vytvořily na základě dat od společnosti Mediaresearch a vlastních odhadů graf vývoje oblíbenosti jednotlivých typů příjmů digitální televize. Zatímco dnes přijímá zemskou digitální televizi asi třetina tuzemských domácností, za rok by to již mělo být 45 procent.

K TÉMATU: Češi ztrácí zájem o kabelovou televizi a IPTV. Jsou placené…

Stejný graf počítá také s nárůstem zájmu o satelitní televizi, rozhodně jí ale nepřisuzuje takové procento domácností, s jakým operují provozovatelé největších satelitních služeb v Česku. Podle nich už nyní přijímá televizi satelitně zhruba 30 procent domácností, České Radiokomunikace tento počet odhadují na 25 procent. Do konce roku 2012 by podle nich podíl domácností se satelitním příjem televize měl stoupnout na 35 procent.

BRAND24

Zdroj: České Radiokomunikace a Mediaresearch

Růst, i když pozvolný, předvídají České Radiokomunikace také u zákazníků IPTV. Domácností s tímto typem příjmu digitální televize by ale nemělo být do dvou let více než pět procent. Pokles naopak firma předvídá u kabelové televize, která by se měla koncem roku 2012 dostat na úroveň dvaceti procent českých domácností.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).