Hlavní navigace

Začíná souboj rozhlasových interview Tuna – Moravec

4. 3. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
4. 3. 2007

Premiér Mirek Topolánek na Rádiu Impuls a jeho manželka Pavla Topolánková ve stejném čase na Frekvenci 1. Tak začne v pondělí 5. března vzájemný souboj rozhlasových diskusních formátů na dvou nejposlouchanějších soukromých českých rádiích. Rádio Impuls od 18:00 hod. poprvé uvede Impulsy Václava Moravce, zatímco Frekvence 1 ve stejný čas vysílá Press klub s Janem Tunou.

Oba pořady mají stejnou stopáž a aby nebylo pochyb o tom, že si mají přímo konkurovat, obě rádia je vysílají od pondělí do čtvrtka. Pro Rádio Impuls jde o novinku, žádný podobný seriózní diskusní pořad zatím neuvádělo. Zájem o moderátora Václava Moravce ale mělo už dříve, stejně jako Frekvence 1, jejíž Press klub Moravec v minulosti už moderoval.

Po odchodu moderátorky Press klubu Jitky Obzinové letos sháněla Frekvence 1 vhodnou náhradu a jedním z oslovených byl i Václav Moravec. Podle programové ředitelky Barbory Tachecí se ale nedokázal včas rozhodnout a když televize Nova ukončila spolupráci s bývalým šéfreportérem zpravodajství Janem Tunou, nabídla moderování Press klubu jemu.

Nyní se Frekvence 1 obává, že ji Moravec na Rádiu Impuls odebere posluchače. Proto se soustředí na co nejexkluzivnější hosty. Kromě Pavly Topolánkové podle mluvčího Richarda Klatovského pozvala i Vendulu Svobodovou, prezidenta Václava Klause nebo expremiéra Miloše Zemana. Zároveň ale také slibuje typicky nováckou bulvární žurnalistiku. Topolánkové se chce Tuna například ptát na to, jaké to bylo dozvědět se z rozhovoru manžela pro Frekvenci 1, že nejspíš čeká dítě s milenkou, zda se k Topolánkovi chce vrátit, či zda věří jeho vládě.

BRAND24

Vendula Svobodová přijde do Press klubu Frekvence 1 ve čtvrtek 8. března, prezident Václav Klaus ihned po svém návratu ze Spojených států v pondělí 12. března. Den poté přijde do Press klubu Miloš Zeman. V Pressklubu Frekvence 1 nečekají posluchače žádné akademické řeči či chození kolem horké kaše, ale otázky, které směřují přímo k věci, líčí moderátor Jan Tuna. Našich hostů se budu ptát na to, co zajímá každého z nás – ať už na věci veřejné, nebo na otázky, které odhalí, jací jsou to lidé.

Naproti tomu Václav Moravec hodlá navázat na to dobré, co se mu podařilo s pořadem Interview BBC v české redakci této britské veřejnoprávní rozhlasové stanice. Premiéra Mirka Topolánka se bude v pondělí ptát na vyšetřování závažných korupčních případů, důvěryhodnost vlády a vyšetřování vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).