Hlavní navigace

Za týden odstartuje cyklus Sezóna za vodou. Ukáže život hokejistů za oceánem

30. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Albert Malinovsky
UVNITŘ GALERIE – Série ČT se zaměří nejen na jejich příběh na ledě, ale podívá se i do soukromí českých a slovenských hokejistů v nejprestižnější lize světa, v NHL.

Režisér Jaroslav Vojtek zmapoval životy Jiřího Hudlera, Davida Pastrňáka, Martina Havláta, Patrika Eliáše, Zdeno Cháry, Ondřeje Pavelce a dalších hráčů v zámoří, které se stalo jejich druhým domovem.

Odborným poradcem dokumentární série je Robert Záruba, který o cyklu říká: V žádné jiné profesionální soutěži světového významu neměla a nemá naše republika takové zastoupení jako v NHL. Název dokumentární série naznačuje, že pro nejlepší české hráče znamená angažmá v NHL zajištění na celý život. Ale teprve obsah každého jednoho příběhu odhalí, co všechno se někdy skrývá v pozadí sportovních výkonů. Jedinečný pohled na naše borce bude zajímavý i pro nás, co denně hltáme a předáváme výsledky, které ovšem ne vždycky řeknou všechno.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize uvádí nový literární magazín. Bude se jmenovat… ASAP

Česká televize otevře regionální studia v Hradci Králové a Českých Budějovicích

ČT: 13. komnaty. Za 10 let jich bylo 385…

BRAND24

Cílem pořadu České televize je, podle dramaturga Richarda Komárka, přiblížit běžný život hokejových hvězd v NHL. A režisér Jaroslav Vojtek k tomu dodává: NHL v Kanadě je mnohem otevřenější než ve Spojených státech. Pustili nás do zákulisí, tam, kde hráči cvičí, kde probíhají masáže a trenéři byli mnohem vstřícnější. Je to velký byznys. Fabrika. Museli jsme mít povolení i k tomu, abychom mohli točit v hledišti třicet minut předtím, než vůbec zápas začal. Je to živé divadlo.

Diváci budou moci sérii Sezóna za vodou sledovat po šest večerů od 6. dubna, a to každou středu od 21:00 hod. na stanici ČT 1. Na dokumentech pracoval tým, který, mimo jiné, v minulém roce na prestižním filmovém festivalu Berlinale uvedl koprodukční film České televize, Koza z prostředí boxu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).