Hlavní navigace

Z1 jedná o vysílání v multiplexech 3 a 4, Óčko pouze v síti 3

6. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 11. 2008

Zpravodajský kanál Z1 vede intenzivní jednání o uzavření dlouhodobé smlouvy na využívání programové pozice v zemském digitálním multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG) nebo v multiplexu 4 společnosti Telefónica O2. Na konferenci Tel.con 2008 to ve středu prohlásil generální ředitel této televize Martin Mrnka. Jednání budou dokončena do konce listopadu, dodal Mrnka s tím, že rozhodnutí, v jaké síti bude Z1 nakonec pokračovat, bude velmi podstatné pro její další rozvoj.

BRAND24

Z1 nyní vysílá v multiplexu 3 v Praze, Brně, Ostravě a Plzni. Smlouvu s operátorem multiplexu má do konce letošního listopadu. Ve stejné síti a za stejných podmínek vysílá také hudební televize Óčko, která podle svého generálního ředitele Jiřího Balvína vede jednání o dlouhodobé smlouvě pouze s CDG. Na rozdíl od Z1 s námi Telefónica O2 vůbec nekomunikuje, takže nemáme na výběr. Chtěli bychom vysílat s Českými Radiokomunikacemi, ale ty už nemají místo, posteskl si Balvín.

Podle Balvína je škoda, že nové televize nemají na výběr, do jakého multiplexu vstoupit. Mělo to být tak, že by tu byli tři operátoři a my bychom si vybírali z jejich nabídek. V situaci, kdy některé programy ani ještě nemají licenci, ale už blokují prostor v některých mutliplexech, se ale jedná težko, řekl Balvín v narážce na bonusové programy Novy a Primy, pro něž České Radiokomunikace vyčlenily programové pozice v multiplexu 2. Nova Cinema a bonusový program Primy by v něm měly začít vysílat až příští rok.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).