Hlavní navigace

Zpravodajská digitální televize Z 1 možná zdědí prostory po Nově

15. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 5. 2007

Digitální televize Z 1, jejíž licenci zpochybnil Městský soud v Praze, uvažuje o tom, že by pro své vysílání využila prostory, v nichž nyní sídlí redakce zpravodajství a publicistiky televize Nova. Ty nyní obývají část hlavní budovy Filmových ateliérů v Praze na Barrandově. Na rozdíl od vedlejší budovy, která Nově přímo patří, jsou tyto prostory pouze pronajaté a Nova dlouhodobě tvrdí, že jí nevyhovují.

Nejsledovanější česká televize proto zakoupila další budovu v sousedství a přestavuje ji na velké zpravodajské centrum. Jakmile se do ní přestěhuje redakce zpravodajství a publicistiky, mohla by původní redakční prostory Novy začít využívat digitální zpravodajská televize Z 1. Serveru Česká média to potvrdil generální ředitel Z 1 Martin Mrnka s tím, že jde o „jednu z variant“.

BRAND24

Ano, je tomu tak, je to jedna z možností, o kterých již jednáme, řekl Mrnka. Zpravodajský kanál Z 1 přitom původně počítal s rekonstrukcí budovy v Praze – Holešovicích. Stěhování redakce zpravodajství Novy potvrdila Českým médiím mluvčí stanice Veronika Šmítková: Z pronajatých do námi vlastněných prostor – které jsou ve výstavbě také v prostorách Barrandova – se bude stěhovat zpravodajství TV Nova.

Nově rekonstruované prostory mají být plně vybaveny HD technologiemi, které už Nova pro své studio objednala a počítá s nimi pro letní test vysílání HDTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).