Hlavní navigace

Videoserver YouTube chce nabízet živé přenosy z NBA, NHL a fotbalu

24. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 2. 2011

Společnost Google, mimo jiné provozovatel videoserveru YouTube, chce v budoucnu nabízet na internetu živé přenosy ze zaoceánských soutěží NHL a NBA. Jak informovala agentura Bloomberg, zástupci firmy už jednají s Národní basketbalovou asociací i představiteli Národní hokejové ligy. Kromě toho by Google rád přinesl on-line také některé evropské fotbalové ligy.

ČTĚTE TAKÉ: Nové iVysílání od ČT je moderní, graficky čisté a líbivé. Není ale dokonalé

Ředitel obsahu Google pro oblast Asie a Tichomoří Gautam Anand v úterý v Soulu uvedl, že společnost by chtěla nabídnout živé přenosy ve druhé polovině roku. Tímto krokem by se pochopitelně mohlo Google podařit zvýšit příjmy tím, že by držel své návštěvníky na stránkách déle. Zvýšil by se tak i podíl společnosti z reklamy. Jsme rádi, že YouTube uznává hodnotu živých sportovních přenosů, konstatoval viceprezident pro marketing NBA Michael Bass.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jak si vedou české televize s archivy svých pořadů na internetu?

Otázka, v jakých oblastech byl Google tuto novinku nabídl, ale prozatím zůstává nezodpovězena. Prioritou pro tento rok je také nabídnout návštěvníkům YouTube delší ukázky z filmů, což bude možné díky partnerství uzavřenému s jednotlivými studii. Google v současné době vlastní stejnojmenný nejpoužívanější světový vyhledavač, za YouTube zaplatil v roce 2006 1,65 miliardy dolarů. Tímto krokem chce získat výhodu proti konkurenčním službám Hulu a Netflix.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).