Hlavní navigace

Weby Primy se podobně jako televize zaměří hlavně na ženy, říká šéf Primy On-line

18. 1. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Prima chce ještě v letošním roce vstoupit s vlastními aplikacemi do chytrých televizorů. Možná to bude ale exkluzivně jen u jedné značky, řekl serveru Lupa.cz Daniel Grunt.

Zejména na ženské publikum budou cílit weby ze skupiny FTV Prima, které od konce loňského roku zastřešuje nová společnost Prima On-line pod vedením Daniela Grunta, bývalého šéfa internetu televize Nova. Grunt si do nového působiště dovedl několik spolupracovníků ze svého bývalého působiště, vydavatelství Sanoma, které se hodně specializuje na vydávání časopisů pro ženy. “Cílíme – stejně jako televize – hlavně na ženské publikum,” potvrdil Grunt v rozhovoru pro server Lupa.cz, sesterský web DigiZone.cz.

K TÉMATU: Prima je díky zastupování dalších webů desátým největším hráčem českého internetu

”Ze Sanomy přišla většina našich obsahových lidí, v čele s Jiřinou Köppelovou, která tam pro mě vedla online obsah a předtím dělala řadu let šéfredaktorku Vlasty, Praktické ženy a časopisů kolem vaření. Má velké zkušenosti, což se nám teď hodí. Produkťáky jsem si přivedl z Novy, kde jsem s nimi spolupracoval při budování tamních internetových aktivit. A pár lidí – například Petra Jelínka – mám původně i z Centra,” vypočítal Grunt. Celkově má nová internetová firma, která je zároveň mediálním zastupitelstvím pro prodej internetové reklamy, zaměstnat na 30 lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Bývalý šéf internetu Novy Daniel Grunt povede nový projekt Prima On-line

Prima On-line chce v letošním roce upevnit pozici desátého největšího hráče na českém internetu a pomoci FTV Primě získat reklamní peníze investované do online služeb. “V loňském roce v tomto ohledu fungovala spíš v pasivnějším módu, letos budujeme pod Petrem Jelínkem vlastní obchodní tým, který chce jít aktivně do trhu a zužitkovat to, co máme – možnost prodávat videoreklamu na kvalitním obsahu,” uvedl Grunt. Z obsahového hlediska se Prima On-line zaměří na proměnu webů Prima Play a iPrima.cz, který si to podle Grunta zasouží nejvíc, protože se na něm dlouho nepracovalo.

NAPSALI JSME: Prima chystá novou podobu svého webu. Bude propracovanější a nabídne i bonusy

„Pro potřeby podpory televize i naší nové strategie, která je založená na zábavném obsahu, v zásadě vůbec nevyhovuje. V následujících měsících tedy budeme předělávat iPrimu jako takovou, která se pak stane hlavním rozcestníkem v rámci portfolia online produktů Primy a bude distribuovat návštěvnost na jednotlivé weby, které na ni budou napojené. Na Primu Play se zaměříme později. V tom, co od ní v této chvíli potřebujeme, funguje dobře. Přehrává videa, funguje zdarma a v tom chceme pokračovat,“ dodal Grunt. Primu Play má na starosti dosavadní šéf internetu Primy Pavel Král.

BRAND24

Novou verzi Primy Play chce Grunt spustit v druhé polovině letošního roku. „Budeme se v ní snažit náš obsah daleko líp uživatelům „prodat“. Dnes se totiž stává, že v plně automatizovaném provozu Primy Play zapadnou krásné věci, které mají obrovský potenciál. Na Primě Cool máme třeba catch-up práva (tedy práva k dočasnému umístění pořadu na web zdarma po jeho odvysílání v televizi) například pro seriál Walking Dead, měli jsme je i pro Misfits a další věci. Ale vzhledem k tomu, že je Play automatizovaným systémem a nemáme ho úplně v ruce, tak pokud tam tyhle věci přímo nehledáte, nebo pokud si právě nevšimnete, že tam jsou, vůbec na ně nenarazíte,“ vysvětlil.

Prima rovněž v letošním roce vstoupí do chytrých televizorů. “Máme rozjednaných několik spoluprací a nabídek od výrobců chytrých televizí a vybíráme si. Jednou cestou může být to, že se pro letošní rok domluvíme exkluzivně jen s jedním výrobcem,” uvedl Grunt pro web Lupa.cz, aniž by přímo zmínil jakoukoli značku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).