Hlavní navigace

Web Prvnízprávy.cz měl zdiskreditovat volbu generálního ředitele, tvrdí ČT

8. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 9. 2011

Radomír Pekárek, který byl v prvním kole jedním z 32 kandidátů na generálního ředitele České televize, se měl pokusil zdiskreditovat blížící se volbu nástupce Jiřího Janečka. Vyplývá to z informací, které má veřejnoprávní médium k dispozici a poskytlo je novinářům. Jako důkaz předložila ČT záznam korespondence redaktora Adama B. Bartoše ze serveru Prvnízprávy.cz, jehož je Pekárek ředitelem, s prozatímním šéfem Kavčích hor Vladimírem Karmazínem.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Web První zprávy dělá reklamu svému šéfovi v kandidatuře na ředitele ČT

Z důvěryhodného zdroje jsme obdrželi informaci, že redaktor ČT Marek Wollner (má na starosti přípravu pořadu Reportéři ČT, který též moderuje, pozn. red.) připravuje účelovou reportáž o finalistech na výběr generálního ředitele ČT. Tato chystaná reportáž podle informací, které máme k dispozici, zcela zpochybňuje nezávislost a principy veřejnoprávního média. Má se vysílat 19. září, tedy pouhé dva dny před samotnou volbou nového šéfa ČT, uvedl v e-mailu adresovaném Karmazínovi Bartoš. Připomeňme, že Pekárek je jedním z neúspěšných kandidátů na generálního ředitele ČT.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Na ředitele ČT bude kandidovat bývalý šéf Barrandova Radomír Pekárek

Mluvčí České televize Ladislav Šticha označil uvedený e-mail za lživý. Redakce Reportérů ČT žádnou takovouto reportáž nepřipravuje a prý ani připravovat nebude. Přes upozornění, které bylo zasláno panu redaktoru Bartošovi, že disponuje smyšlenými informacemi, obdržela Česká televize informaci, že téma bude medializováno, aby zpochybnilo volbu generálního ředitele, uvedl dále mluvčí veřejnoprávního média Šticha. Do druhého kola volby o nejvyšší post na Kavčích horách postoupili Roman Bradáč, Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Jan Svoboda a Radomír Šimek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).