Hlavní navigace

WAR svět válek spustil upoutávku v DVB-T. Vystřídal zpravodajskou Z24

3. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Československá filmová společnost
V programové nabídce společnosti Prague Digital TV, která je operátorem Regionálního DVB-T multiplexu 4, se objevila upoutávka na nový kanál. Na místě Z24.

O vzniku zpravodajské televize Z24 podnikatele Pála Milkovicse, který stojí za stanicemi Mňau a Mňam, se hovoří už od loňského léta. Nyní se však na její pozici v multiplexu objevila upoutávka na chystaný kanál WAR svět válek jiné společnosti. Ten má – podle dřívějšího oznámení – zahájit vysílání na přelomu září a října.

Pál Milkovics však v rozhovoru pro náš server prohlásil, že Z24 spustí v srpnu. Tuto zpravodajskou televizi připravuje společně s někdejším ředitelem televize Nova Vladimírem Železným. Stanice Z24 je připravena a začne vysílat v srpnu. Původně jsme uvažovali o postupném startu během prázdnin, ale nakonec jsme se rozhodli pro ostrý start spojený s masivní reklamní kampaní, řekl Milkovics.

NAPSALI JSME: Milkovics: Z24 zahájí vysílání v srpnu, od září spustím nové kanály i HD verze Mňam a Mňau

Dvojice mediálních podnikatelů Vladimír Železný a Pál Milkovics představila společný projekt zpravodajské televize Z24

Na podzim startuje další televizní kanál: WAR svět válek

Nová dokumentární televizní stanice WAR svět válek má vysílat 24 hodin denně, sedm dní v týdnu a má nabídnout široké spektrum pořadů. Novou stanici přiblížil Leoš Pohl, většinový majitel Československé filmové společnosti, která nový kanál připravuje, takto: Našemu novému programu rozhodně nepůjde jen o války a bitvy a o jejich politické příčiny a důsledky, ale o celý svět vojenství jako takový. To znamená, že se zaměří například na současné armády, vojenskou techniku a související vědecký výzkum, na terorismus či špionáž, ale i na to, co vojáci jedí, když nevaří, nebo co si oblékají a v čem jezdí. V neposlední řadě dojde i na historii a konspirační teorie.

BRAND24

Československá filmová společnost v současné době provozuje televizní stanice CS film, CS mini a Horor film určené pro satelitní, kabelové i IPTV televizní sítě. Dále pak dokumentární TV Kinosvět, televizi záhad a tajemství, která je volně dostupná i v pozemním vysílání, a videoportál www.filmpopular.cz.

Společnost Prague Digital TV (PDTV), která je operátorem Regionálního DVB-T multiplexu 4, spustila testovací vysílání Z24 dne 24. dubna 2017. Diváci v Praze i části Středních Čech mohli testovací vysílání naladit na 46. kanálu z lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh. Takto nyní naladíte i testovací vysílání stanice WAR svět válek. Mapu pokrytí televizním signálem šířeným PDTV najdete u operátora zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).