Hlavní navigace

Vzniká nová evropská taneční televize v HDTV. Na satelitu zatím nekóduje

8. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 7. 2010

Na starém kontinentu vzniká nová taneční televize Dance TV. To, co přináší nového, je především vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Nizozemský kanál brzo odstartuje své vysílání na satelitní pozici 23,5 stupně východně. Program je možné naladit již v tuto chvíli, ale jde prozatím o test s vybranými sety DJ’s na tanečních party. Vše je pak prokládáno velkým logem stanice s nápisem Coming Soon.

Není náhodou, že stanice vzniká zrovna v Nizozemsku, v zemi, kde se taneční hudba těší velké popularitě. Dance TV na svých webových stránkách slibuje, že bude jinou televizí než všechny ostatní takto zaměřené programy. Vysílání poběží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, ale její náplní nebudou pouze videoklipy, ale i různé reportáže z tanečních party, lifestyle a podobně. Vzhledem k zaměření stanice je tedy jasné, jaká bude především její cílová skupina. Tu Dance TV vyzývá prostřednictvím svého webu, aby vyvinula tlak na operátory a zařadili ji do své nabídky.

BRAND24

Právě dnes informovala společnost SES Astra o podepsání kontraktu mezi ní a touto taneční televizí. Signál bude takzvaně uplinkován, tedy posílán na družici, z německého Mnichova. Program mohou teoreticky zachytit všichni satelitní diváci od Španělska až po Černé moře. Oficiální start tohoto programu by měl proběhnout 26. srpna ve 21 hodin. Alespoň taková je informace na jejím oficiálním profilu komunitního portálu Facebook. Dance TV je možné přijímat na těchto parametrech: Astra 3G (23,5 st. východně), 12032/H, SR 27500, FEC 9/10, kódování žádné (FTA).

Hudební televize Dance TV podepsala smlouvu se satelitním operátorem SES Astra. (Foto: Dance TV)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).