Hlavní navigace

Vzniká „D-book“ s doporučovanými normami pro digitální přijímače

10. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 11. 2008

Technická skupina Národní koordinační skuiny pro digitalizaci by měla tento týden schválit text tzv. D-booku pro digitální vysílání, dokumentu obsahujícího minimální požadavky kladené na přijímací zařízení DVB-T. Podle Zdeňka Duspivy, národního koordinátora digitalizace, by jej skupina měla přijmout ve čtvrtek 13. listopadu. Technickou skupinu vede předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavel Dvořák.

BRAND24

Dokument je navrhován jako „dobrovolný“ a obecně všemi hlavními subjekty akceptovaným materiálem , který mj. shrnuje minimální požadavky kladené na přijímací zařízení, jejichž prostřednictvím jsou koncovým uživatelům poskytovány služby v sítích elektronických komunikací zajišťovaných s využitím systému DVB-T, napsal národní koordinátor digitalizace na svém blogu. Kromě set-top-boxů se bude D-book zabývat i integrovanými digitálními televizory a mobilními telefony s podporou DVB-T.

Minimální požadavky jsou vyjádřeny prostřednictvím definovaných technických parametrů. Dokument uvádí některé klíčové informace, které mohou být vodítkem výrobcům případně dovozcům přijímacích zařízení při volbě technického řešení umožňujícího splnění minimálních požadavků kladených na přijímací zařízení podle tohoto dokumentu, dodal Duspiva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).