Hlavní navigace

Výstavba brněnského studia ČT bude mít tři měsíce zpoždění

11. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 9. 2008

Jak informovala agentura ČTK, výstavba nového televizního studia České televize v Brně bude mít zpoždění, a to hned o čtvrt roku. Důvodem má být neúspěch výběrového řízení na firmu, která měla vypracovat projektovou dokumentaci k výstavbě. Do soutěže se totiž přihlásily tři společnosti, hodnotící komise ale musela všechny nabídky odmítnout, konstatovala ČTK.

ČTĚTE TAKÉ: Nové studio postaví Česká televize patrně v Brně-Bosonohách

Vedoucí televizní techniky brněnského studia ČT Pavel Čermák uvedl, že ve výběrovém řízení ČT hledala zhotovitele dokumentace fází projektové přípravy, tedy projektové dokumentace pro územní řízení, stavební řízení a pro výběr dodavatele stavby. Hodnotící komise původně jednu nabídku vybrala, při prověřování dokumentů ale bylo zjištěno, že část referencí zvolené firmy obsahovala lživé údaje. Ani zbylé dvě nabídky bohužel nedopadly lépe.

BRAND24

K TÉMATU: Nové brněnské sídlo ČT by mělo stát přibližně půl miliardy

Komise (poté) konstatovala, že ani jedna z nabídek nesplnila podmínky zadávací dokumentace a ze zákona nemá jiné východisko, než všechny nabídky vyřadit a tím pádem veřejné řízení zrušit, dodal Čermák. V tomto smyslu předloží návrh generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi. Stavba se proto prodlouží minimálně o tři měsíce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).