Hlavní navigace

Vysílání z plzeňského Krašova je kvalitní, míní šéf digitalizace ČT

20. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 8. 2008

Šéf digitalizace České televize Pavel Hanuš si myslí, že vysílání veřejnoprávního multiplexu z plzeňského Krašova, které je první svého druhu, je kvalitní. Řekl to v pořadu Zaostřeno na média v Českém rozhlase 6. Zároveň však přiznal, že tento proces s sebou přinesl také problémy. Některé problémy vznikají, některé byly očekávané, některé nikoliv a týkají se zejména překrývání a rušení signálu. Toto jsou u digitalizace běžné problémy, konstatoval Hanuš.

Digitalizace je podle něho proces, který velmi otevírá nové prostory a poptávka po novém obsahu je daleko menší, než by si mnozí přáli. Tento prostor je příliš velký na to, aby se zde mohla objevovat kvalita. Eventuálním možným důsledkem digitalizace může být to, že místo diferenciace a rozmanitosti se zvýší unifikace televizního vysílání, dodal šéf digitalizace České televize. Pavel Hanuš zároveň dodal, že spontánní přechod 90 % obyvatelstva na DVB-T je naprosto nereálný. Příklad Domažlicka mluví o přibližně 30 %. Zbytek, pokud má možnost zůstat u analogu, zůstane co nejdéle, upřesnil Hanuš.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).