Hlavní navigace

Vysílací rada udělila provozovateli Active TV pokuty za téměř milion

22. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regulátor se praktikami této televize zabýval dlouhodobě. Podnikání provozovatele si mimo jiné nechával prověřovat v minulosti i u ministerstva financí. Pokutován není poprvé.

Tři pokuty v celkové výši téměř jeden milion korun udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) provozovateli televize Active, společnosti TV CZ. Vyplývá to ze zápisu regulátora z jeho posledního zasedání. Všechny tři pokuty jsou ve výši tři sta tisíc korun. Dvě se týkají pořadu Kvíz, jedna pořadu Sexy výhra. Vysílací radě se v případě pořadu Kvíz nelíbil pořad z 29. května loňského roku, a to proto, že jako správná odpověď byla označena ta, která byla objektivně nesprávná. Celou soutěž označil regulátor za klamavou a navíc zdůraznil, že se jedná o volání na linku se zvýšenou sazbou. Z podobného důvodu byla pokutována tato soutěž z 16. května.

BRAND24

Z ARCHIVU: Active TV dostala dvousettisícovou pokutu, ale ne za podvodné soutěže

A za co putuje provozovateli Active TV poslední pokuta ve výši tři sta tisíc korun? Jde konkrétně o pořad Sexy výhra, který byl odvysílán 18. května. V teleshoppingovém bloku, jehož předmětem byla audiotextová služba, prostřednictvím níž měl divák správně odpovědět na soutěžní otázku, byla uvedena jako správná odpověď objektivně nesprávná, konstatoval regulátor a doplnil: Spotřebitel tak mohl na základě zhlédnutí předmětného teleshoppingu učinit obchodní rozhodnutí, které by jinak neučinil, tzn. zavolat na uvedené telefonní číslo se zvýšenou sazbou, aby sdělil odpověď, kterou považuje dle objektivních měřítek za správnou. Ve všech třech případech je tak možné označit jednání společnosti TV CZ za nekalé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).