Hlavní navigace

Vysílací rada rozdělovala nové VKV kmitočty, nejúspěšnější bylo Country Radio

5. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Radio United Broadcasting nebodovala na vysílací radě jen díky Country Radiu, byť nově přidělené kmitočty tato stanice ovládla. Další frekvenci dostane i rockové Rádio Beat.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se na svém posledním zasedání, které proběhlo tento týden, zabývala nejen regulací televizí, případným udělováním pokut i dohledem nad videoslužbami působícími v České republice, ale také posvětila několika rozhlasovým vysílatelům nové VKV kmitočty. Nejúspěšnější bylo Country Radio. Hovořit ale v tomto případě o zcela čerstvých FM frekvencích, by nebylo úplně na místě. Kmitočty, které byly rozhlasové stanici aktuálně přiděleny, už vysílatel v minulosti využíval. Jedná se o VKV frekvence, jež se staly součástí soudních pří a signál se tak proto musel vypnout.

K TÉMATU: Country Rádio může obnovit vysílání v Děčíně na svém někdejším kmitočtu

Country Radiu se konkrétně vrací českokrumlovská frekvence 101.6 MHz s výkonem 200 Wattů, dačický kmitočet 101.8 MHz s 200 Watty, Jindřichův Hradec 92 MHz s 200 Watty, Klatovy – Štěpánovice 107 MHz/200 Wattů, Křivsoudov 92.7 MHz/200 Wattů a Tachov 87.9 MHz/200 Wattů. Do Sokolova může zamířit prostřednictvím frekvence 99 MHz Rock Rádio Šumava, regulátor mu zde povolil výkon 50 Wattů. Hitrádio Magic Brno bude vysílat v Blansku na frekvenci 100.6 MHz (100 W) a Rádio Čas Rock podnikatele Radima Pařízka míří s frekvencí 87.9 MHz a výkonem 100 Wattů do Valašského Meziříčí.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Country Rádio expanduje do Mostu a Zlína, další vysílatel uspěl v Plzni

Společnost Radio United Broadcasting nebodovala na vysílací radě jen díky Country Radiu, byť nově přidělené kmitočty tato stanice ovládla. Další frekvenci dostane i rockové Rádio Beat. To může zamířit prostřednictvím frekvence 107.9 MHz na vysílač Svitavy – Opatov, kde mu RRTV povolila šířit signál výkonem 200 Wattů. Country Radio jako jedna z mála českých rozhlasových stanic vysílá také na satelitu. V nekódované podobě ho mohou stejně jako sesterský Beat ladit zájemci na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Obě stanice nabízejí pro inzerenty na VKV možnost odpojování v rámci konkrétních regionů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).