Hlavní navigace

Vysílač Praděd vyměňuje anténu, fotosoutěž DigiZone.cz začíná

30. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 8. 2010

České Radiokomunikace dnes vymění anténu na vysílači Praděd, aby z něj Česká televize mohla za měsíc zahájit zemské digitální vysílání. K výměně anténního systému firma použije speciální dvourotorový vrtulník Kamov Ka-32 od švýcarské společnosti Heliswiss – stejný jako při výměně antény na žižkovském vysílači v Praze v říjnu 2008. Server DigiZone.cz k dnešní operaci na Pradědu pořádá společně s Českými Radiokomunikacemi fotosoutěž.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pravidla fotosoutěže z výměny antény na vysílači Praděd

BRAND24

Oproti dřívějším soutěžím se tentokrát mohou zúčastnit i vyznavači videa. Vedle dvou kategorií foto (nejlepší individuální fotografie a nejlepší soubor fotografií) totiž premiérově vyhlašujeme i kategorii nejlepší video. Podrobnosti o soutěži a pravidla si můžete přečíst na této stránce. Výměna antény na Pradědu proběhne dnes dopoledne, v případě špatného počasí se akce posune do odpoledních hodin nebo se na zířek.

Výměna antény by měla být zahájena v pondělí 30. srpna 2010 okolo 8.00 hod. Pro začátek akce budou stěžejní povětrnostní podmínky a rozhodnutí pilota vrtulníku. Přístupová cesta na vrchol Pradědu bude pro automobily uzavřena cca 800 metrů pod vysílačem, dalších 300 metrů bude zpřístupněno pouze pěším, sdělila mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).