Hlavní navigace

Východočeský vysílač Krásné má výluku, nejde ČT 1, ČT 2, Nova i Prima

23. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 7. 2008

OPRAVA Diváci ve východních Čechách, kteří přijímají analogovou televizi nebo rozhlas z vysílače Krásné pro Pardubicko a Královéhradecko, nebo z dokrývačů závislých na tomto vysílači, nemají už druhý den signál všech čtyř celoplošných televizních programů a několika rádií. České Radiokomunikace provádí od úterý 22. července do čtvrtka 24. července údržbovou přestávku vysílače.

Krásné v těchto dnech nevysílá od 8:00 do 18:00 hod. Výluka se týká analogového signálu ČT 1 na kanále 22, programu ČT 2 na kanále 57, televize Nova na kanále 6 a televize Prima na kanále 34. Dále v tuto dobu nevysílají Rádio Impuls na frekvenci 106,0 MHz, Rádio OK na frekvenci 93,9 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 97,4 MHz, Český rozhlas 1 – Radiožurnál na frekvenci 89,7 MHz, Český rozhlas 3 – Vltava na frekvenci 102,7 MHz a Český rozhlas Pardubice na frekvenci 104,7 MHz.

Tipy C

Výluka může souviset s úpravou vysílače pro zemské digitální vysílání. České Radiokomunikace počítají s Krásným do primární sítě vysílačů svého multiplexu 2, a využije ho i Česká televizeČeským rozhlasem pro svůj veřejnoprávní multiplex. Start digitálního vysílání z Krásného ale ČRa předběžně naplánovaly až na březen 2010, což je však pracovní termín, který se může změnit podle požadavku klientů – provozovatelů televizí v multiplexech 1 a 2.

OPRAVA, 18:17: Podle sdělení mediální zástupkyně ČRa Marie Fianové se plánovaná výluka vysílače Krásné nekoná. Pravdou je, že výluka byla na tyto dny naplánována, nicméně se nakonec neuskutečnila a tento vysílač i v těchto dnech vysílá. Výluka byla odložena z důvodu nevyhovujících povětrnostních podmínek, náhradní termín je nyní v jednání s dodavatelem. Výluka vysílače však nemá souvislost s digitalizací, jedná se o plánovanou výluku kvůli pravidelné revizi anténních nosičů, jistících lan a nátěru. Z webu Českých Radiokomunikací je již oznámení o výluce staženo, sdělila Fianová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).