Hlavní navigace

Východočeská televize má licenci DVB-T pro Královéhradecký a Pardubický kraj

10. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový program by se měl patrně objevit v multiplexu 3 z vysílačů Černá hora a Krásné. Na Černé hoře by měl nahradit vysílání liberecké televize Genus Plus.

Licenci pro pozemní digitální vysílání v Královéhradeckém a Pardubickém kraji získala dnes od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Východočeská televize. Stanici, která o sobě dala vědět už dříve prostřednictvím nově založené Asociace krajských televizí, bude provozovat společnost Bydžov, s.r.o. se sídlem v Novém Bydžově. Vysílat by měla patrně v multiplexu 3 z lokalit Černá hora a Krásné.

K TÉMATU: Genus Plus se chce stáhnout z východních Čech a zůstat jen na Liberecku

Zařazení Východočeské televize do multiplexu 3 serveru DigiZone.cz naznačila výkonná ředitelka liberecké televize Genus Plus Alena Roubalová, podle níž Genus Plus nové televizi uvolní prostor v této síti na krkonošském vysílači Černá hora. „Pro východní Čechy nyní vzniká samostatný projekt regionálního vysílání, proto se budeme z východních Čech pravděpodobně stahovat a přenecháme prostor kolegům, aby tam udělali plnohodnotnou regionální televizi,“ vysvětlila Roubalová.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: TV Metropol, TV Polar a Genus Plus založily Asociaci krajských televizí

Podle čerstvě vydané licence má Východočeská televize vysílat 24 hodin denně regionální program „informačně-zábavného charakteru“. Společnost Bydžov, která je držitelem vysílací licence, vlastní napůl Libor Tobišek z Nového Bydžova a Anna Švecová z Chlumce nad Cidlinou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).