Hlavní navigace

Lucie Výborná a Jiří Pomeje jsou Moderátory roku 2011 v českých rádiích

12. 10. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
12. 10. 2011

UVNITŘ ÚPLNÉ VÝSLEDKY Vůbec prvními vítězi ankety Moderátor roku, která se zaměřuje na moderátory v českých rádiích, se letos na na zahajovacím večeru 28. ročníku mezinárodní přehlídky rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio stali Lucie VýbornáČeského rozhlasu 1 – Radiožurnálu a Jiří PomejeFrekvence 1. Anketu vyhlásila Asociace rozhlasových organizací (ARO), která sdružuje veřejnoprávní rozhlas a provozovatele komerčních rádií v České republice a působí jako samoregulátor na rozhlasovém trhu.

K TÉMATU: Posluchači vyberou poprvé nejoblíbenější hlas na českých rádiích

V anketě o nejoblíbenější moderátoři mohli hlasovat sami posluchači prostřednictvím SMS zpráv. Celkem jich přišlo 29 900. Mám obrovskou radost, že se vítěznou Moderátorkou roku stala Lucie Výborná, komentoval výsledky generální ředitel ČRo Peter Duhan. Stejně velkou radost mám z toho, že z celkových dvaceti moderátorek a moderátorů, kteří postoupili do TOP 10, byla většina z Českého rozhlasu. Svědčí to o vysoké profesionalitě našich zaměstnanců a spolupracovní­ků, dodal.

Anketa Moderátor roku je posluchačská soutěž, do které mohl hlasovat každý. Hlasování, tak jak dopadlo, ukazuje otevřenost této soutěže a vyjadřuje širokou škálu v oblíbenosti moderátorů. Prolínají se zde velice odlišné žánry moderování. Frekvence 1 uspěla ve své strategii vyhledávání výrazných osobností moderování pro široké publikum. Bylo mi potěšením shlédnout ve výběru hlasujících tolik jmen, které jsem zažil na vlnách Frekvence 1 a Evropy 2, doplnil Michel Fleischmann, prezident společnosti Lagardere Active ČR, která v České republice provozuje Frekvenci 1, Evropu 2, rádio Bonton, DJ a několik webů.

Pomeje zvítězil v kategorii mužského moderátora i přes to, že jasným favoritem na tento titul byl Václav Moravec se svým pořadem Impulsy Václava Moravce na Rádiu Impuls. Hlavním kandidátem Rádia Impuls v kategorii Moderátor roku byl od počátku Václav Moravec, jehož nominaci jsme aktivně podporovali i v našem vysílání. Jsme velice rádi, že se náš kandidát umístil mezi prvními nejoblíbenějšími moderátory českého éteru, prohlásil generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák. Moravec byl podle něj jediným moderátorem v anketě, který v desítce finalistů zastupuje publicistický pořad a nikoli zábavu.

Osobně považuji Václava Moravce za jednu z nejvýraznějších osobností rozhlasového vysílání vůbec, dodal Hrabák. Moravec nakonec skončil v anketě sedmý, předběhnul ho například i zpěvák Karel Gott, který má pravidelný pořad na Českém rozhlasu 2 – Praha, nebo Ruda z Ostravy na Frekvenci 1 a Jan Pokorný na Českém rozhlasu 1 – Radiožurnálu. Do první desítky se vůbec neprobojoval Leoš Mareš z Evropy 2.

Pořadí v anketě Moderátorka roku 2011

1. Lucie Výborná (Český rozhlas 1 – Radiožurnál)

2. Jana Knížková (Frekvence 1)

3. Diana Kobzanová (Frekvence 1)

4. Martina Kociánová (Český rozhlas 2 – Praha)

5. Lubka Ponížilová (Frekvence 1)

6. Světla Magni (Český rozhlas 2 – Praha)

7. Stanislava Dufková (Český rozhlas 2 – Praha)

8. Marie Retková (Český rozhlas 2 – Praha)

9. Hana Shánělová (Český rozhlas 1 – Radiožurnál)

10. Eva Kvasničková (Český rozhlas 2 – Praha)

BRAND24

Pořadí v anketě Moderátor roku 2011

1. Jiří Pomeje (Frekvence 1)

2. Ruda z Ostravy (Frekvence 1)

3. Pavel Kudrna (Český rozhlas 2 – Praha)

4. Jan Pokorný (Český rozhlas 1 – Radiožurnál)

5. Karel Gott (Český rozhlas 2 – Praha)

6. Jiří Kokmotos (Český rozhlas 2 – Praha)

7. Václav Moravec (Rádio Impuls)

8. Aleš Cibulka (Český rozhlas 2 – Praha)

9. Karel Sladký (Český rozhlas Hradec Králové)

10. Zdeněk Vrba (Český rozhlas Regina)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).