Hlavní navigace

Vulgarity prezidenta republiky během Hovorů z Lán bude řešit i vysílací rada

6. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ AUDIO – Rozhlas se kritice ihned po odvysílání pořadu bránil. Nemohl zabránit vyřčení vulgarit, protože Zemanův proslov byl odvysílán živě. Stížností na Zemana bylo okolo dvou set.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se bude na některém ze svých příštích zasedání zabývat po zpracování analýz vulgárními výrazy, které použil prezident republiky Miloš Zeman během posledního vydání pořadu Hovory z Lán. Vyplývá to ze zápisu regulátora. Rada obdržela v posledních dnech velké množství stížností posluchačů na pořad Hovory z Lán, který odvysílal Český rozhlas dne 2. 11. 2014 na programu Český rozhlas 1 – Radiožurnál, a rovněž na televizní pořady, zejména zpravodajské, v nichž v neupravené podobě zazněly výňatky z uvedeného pořadu, konstatoval regulátor.

K TÉMATU: Miloš Zeman rozebere svoji cestu do Číny v nedělních Hovorech z Lán na Radiožurnálu

BRAND24

Český rozhlas se kritice ihned po odvysílání pořadu bránil. Nemohl prý zabránit vyřčení vulgarit, protože Zemanův proslov byl odvysílán živě. Veřejnoprávní médium už na svém webu informovalo, že se chce kvůli inkriminovanému pořadu s prezidentem republiky sejít jeho generální ředitel Peter Duhan. Miloš Zeman mimo jiné ve svém projevu použil slovní spojení „ku*da sem, ku*da tam“ a také se moderátora Jana Pokorného řečnicky zeptal, zdali ví, co je to „pussy“. Sám si pak v češtině odpověděl. Zemanův mluvčí Jiří Ovčárek nevidí v možné schůzce s prezidentem problém a měla by se uskutečnit. Jednat s ním chce i premiér Bohuslav Sobotka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).