Hlavní navigace

Všechna rádia měla ve druhém čtvrtletí pod milion posluchačů

4. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 8. 2011

Nejposlouchanější rozhlasovou stanicí zůstává v České republice i nadále Rádio Impuls. Ve druhém čtvrtletí však klesl počet jeho posluchačů pod magickou hranici jednoho milionu. Aktuálně má Impuls 976 tisíc posluchačů, což je pokles oproti předchozímu čtvrtletí o celých 51 tisíc posluchačů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu poslechovosti, který byl zveřejněn na webu společnosti STEM/MARK.

DOKUMENT: Poslechovost rozhlasových stanic v Q1 a Q2 roku 2011 (PDF, 42 kB)

Překvapení se také koná na druhém a třetím místě. Pozice si spolu prohodily rozhlasové stanice Evropa 2 a Frekvence 1. Zatímco první jmenované rádio kleslo na příčku třetí, další poskočilo o pozici výše. Frekvence 1 měla na konci 2. čtvrtletí letošního roku 897 tisíc posluchačů, což je však také pokles, a to o pět tisíc posluchačů oproti čtvrtletí předchozímu. Nejrapidněji se dotkl pokles posluchačů Evropy 2, která měla 872 tisíc posluchačů, oproti 957 tisícím v kvartále předchozím.

BRAND24

PŘEDCHOZÍ KVARTÁL: Oblíbenost rádií: První Impuls, druhá Evropa 2, třetí Frekvence 1

Z veřejnoprávních stanic je stále nejposlouchanější Radiožurnál, který má denně 692 tisíc příznivců. I ten zaznamenal pokles o 40 tisíc posluchačů. Z digitálních stanic Českého rozhlasu se nejvíce těší zájmu Rádio Česko, které si pustí každý den v průměru 9 tisíc posluchačů. Nejposlouchanější regionální stanicí v tuzemsku je Rádio Blaník, které denně ladí 677 tisíc posluchačů, následované s velkým odstupem Rádiem Čas podnikatele Radima Pařízka – 278 tisíc posluchačů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).