Hlavní navigace

Voyo a Firefox? Nyní poněkud problém

3. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Provozovat tuto on-line videotéku se dá hned na několik způsobů a nedávno jsme psali i o Google Chromecast. Jde to také přes webový prohlížeč, ale momentálně…

Řešil jsem tento problém před nedávnem. Používám Windows 8.1 a Firefox. S jednou aktualizací Firefoxu přišel požadavek na instalaci Google Widevine a s ním i problémy. Jednak u videotéky, která se odmítala spustit, a jednak s doplňkem.

Ten se ze zjevně relevantního odkazu odmítl instalovat a hlásil poškození. Obvyklý trik jít přímo přes Firefox a instalovat doplněk touto cestou nedopadl, takže jsem byl v koncích. Nakonec mi u Voyo poradili, ale poněkud šalamounsky. Nicméně pokud máte podobný problém jako já, třeba vám to pomůže.

NAPSALI JSME: Jaké je Voyo přes Chromecast? Zatím omezené jen na PC

Jsme nejpoužívanější VOD službou v Česku, tvrdí HBO GO. Ne, jsme to my, říká Voyo

Google Widevine se do mé aktualizované verze Firefoxu nějak nechtělo. A nepomáhalo vůbec nic. Nakonec zafungovala až podpora Voyo.cz a trocha její magie.
Autor: Bohumil Herwig

Google Widevine se do mé aktualizované verze Firefoxu nějak nechtělo. A nepomáhalo vůbec nic. Nakonec zafungovala až podpora Voyo.cz a trocha její magie.

A co jsem se dozvěděl, resp. co jsem si z komunikace odnesl? Pokud pro přehrávání používáte počítač s MS Windows 8 a novějšími, je nejlepší Voyo sledovat přes aplikaci, která je dostupná ke stažení zdarma ve Windows Store (ovšem až po přihlášení). Pak nemusíte některé věci vůbec řešit a tuto cestu určitě taktéž vyzkouším.

Pokud z jakýchkoli důvodů trváte na webovém přístupu, pak z prohlížečů doporučujeme používat Google Chrome, kde nemusíte instalovat další doplňky, jako je Widevine. V nové verzi Firefoxu byla poslední aktualizací změněna některá nastavení a je třeba je manuálně upravit. Toto nejsme schopni ovlivnit…

UX DAy - tip 2

Připomínám, že Voyo pro přehrávání přes Chromecast striktně vyžaduje Google Chrome v počítači a jinak ho nerozchodíte.

A návod? Manuální přestavování některých hodnot jde nad rámec tohoto článku, ale pokud se do něj chcete pustit, dejte vědět a já vám e-mail od podpory Voyo rád přepošlu.

Aplikace Voyo je k nainstalování přes Windows Store. Jen se musíte registrovat, což pro běžný provoz Windows 8 není nutné.
Autor: Bohumil Herwig

Aplikace Voyo je k nainstalování přes Windows Store. Jen se musíte registrovat, což pro běžný provoz Windows 8 není nutné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).