Hlavní navigace

Vlastník licence pro Novu chce posilovat na Slovensku

19. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 6. 2009

Společnost CET 21, vlastník licence pro televizi Nova, chce posilovat u našich východních sousedů. Jak dnes informuje ekonomický deník E15, TV Doma, chystaná sesterská stanice Markízy, by nemusela být jediným programem, který by firma na Slovensku představila. K tomu se však pro list nechtěla mluvčí Novy Michaela Fričová vyjadřovat. Ve výhledu je údajně i nový sportovní kanál.

Deník E15 uvádí, že CET 21 chce na Slovensku využít restartovaného procesu digitalizace. U našich sousedů totiž právě probíhá tendr na budování prvních dvou digitálních sítí. Televize Markíza má ambici uvést na trh nový, tematický projekt ve lhůtě kratší, než stanovuje zákon. Hlavní důraz klademe na kvalitu, uvedla pro list mluvčí Markízy Ol’ga Dúbravská. E15 upozorňuje na to, že prezident společnosti CME Adrian Sarbu bude chtít pravděpodobně na Slovensku vybudovat podobné portfolio televizí jako v domáckém Rumunsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).