Hlavní navigace

Vláda strategii budoucího TV vysílání v DVB-T2 nestihla projednat

11. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak jsme vás už informovali, budoucí zemské televizní vysílání bylo na pořadu dnešní schůze vlády. Ta na tiskové konferenci sdělila, že projednávání bylo odloženo stejně, jako některé další body.

Řekl to Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace s tím, že to bylo z časových důvodů kvůli dalšímu programu vlády.

Pavel Bělobrádek pro nás následně upřesnil, že finální verze Strategie rozvoje zemského digitálního televizního vysílání v DVB-T2/HEVC, která byla předložena 30. 6. 2016, bude projednána na příštím zasedání vlády. To má proběhnout ve středu 20. července 2016, tedy příští týden.

ČTĚTE TAKÉ: Strategie rozvoje zemského digitálního televizního vysílání předložena vládě

Vláda má Strategii budoucího TV vysílání v DVB-T2 na pořadu pondělního jednání

Analýza: Pět největších úskalí spojených s přechodem na DVB-T2

Analýza: Co obsahuje dokument, na jehož základě Česko přejde na televizní vysílání ve standardu DVB-T2?

BRAND24

Finální program předposledního zasedání vlády před prázdninami však bude teprve zveřejněn a podléhá schválení premiérem ČR.

Vzhledem k tomu, že poslední oznámený termín spuštění televizního vysílání v DVB-T2/HEVC v Česku je říjen 2016, je dnešní odklad poněkud problematický. Do začátku prázdnin vlády, které budou tři týdny v srpnu, proběhnou už jen dvě zasedání vlády. Výše zmiňované a to poslední, které se uskuteční 27. července. První zasedání po vládních prázdninách je pak zatím naplánováno na 24. srpna 2016.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).