Hlavní navigace

Vídeňské DVB-T se rozšíří o nové stanice. Na 41. kanálu bude výkon 40 kW

9. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aktualizováno 9. 11. 2012 10:07
Ve Vídni se objeví nově kanály ATV II, Go TV a OKTO. I obyvatelé hlavního města Rakouska si tak budou moci naladit pozemně hudební kanál. Signál by mohl dosáhnout i na české území.

Telekomunikační operátor ORS, rakouská obdoba Českých Radiokomunikací, informoval ve středu prostřednictvím tiskové zprávy o chystaném rozšíření programového nabídky pozemního digitálního vysílání, ke kterému má dojít 15. listopadu. Podle technických parametrů zveřejněných na stránkách komerčního programu ATV II, by mělo jít o vysílač Kahlenberg, který využije kanál 41. Vyzářený výkon by měl být 40 kW, avšak bude využita vertikální polarizace.

BRAND24

Předpokládaná mapa pokrytí signálem z vídeňského vysílače Kahlenberg zveřejněná na stránkách komerčního kanálu ATV II.
Autor: ATV

Předpokládaná mapa pokrytí signálem z vídeňského vysílače Kahlenberg zveřejněná na stránkách komerčního kanálu ATV II.

ČTĚTE TAKÉ: Vídeňská Schau TV odstartovala. Dostupná je na satelitu i v tamním DVB-T

Vzhledem k tomu, že ORS využívá pro šíření televizního signálu ve Vídni vysílač Kahlenberg, je velice pravděpodobně, že signál bude možné zachytit i na českém území, konkrétně na jižní Moravě. Programovou nabídku ve Vídni mají obohatit komerční kanály ATV II a Go TV plus lokální stanice OKTO. Také diváci v Rakousku se konečně dočkají rozšíření počtu stanic o hudební kanál. V České republice je to Óčko, v Polsku kanály Eska TV a Polo TV. Ve Vídni tak budou mít diváci pozemně k dispozici dvanáct stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).