Hlavní navigace

Vídeňské rádio 88.6 Der Musiksender čeká expanze. Signálem zasáhne i Čechy

17. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jedna z nejúspěšnějších vídeňských stanic chystá významnou expanzi. 88.6 Der Musiksender posílí o 21 nových vysílačů a bude zachytitelná i v Čechách a na Moravě. Značka Hit FM zanikne.

Významná změna v oblasti rozhlasového vysílání proběhne příští měsíc u našich jižních sousedů. Společnost Die Medien Union GmbH Ludwigshafen oznámila, že přeformátuje stanici Hit FM, která doposud vysílala na území Dolního Rakouska a Burgenladska. Tato značka úplně zanikne a program začne nové používat označení 88.6 Der Musiksender. Jde o stejnou stanici, která už vysílá ve Vídní na frekvenci 88.6 MHz z vysílače Kahlenberg. 88.6 Der Musiksender pohltí všechny vysílače Hit FM.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ORF má svoji videotéku na Androidu. Funguje i v Česku

Tato stanice je bez problémů zachytitelná díky přeshraničnímu příjmu také na území České republiky, konkrétně v jižních Čechách, na jižní Moravě a na Vysočině. Změna je naplánována na polovinu května. Mediální skupina počítá s teoretickým zásahem až jednoho milionu posluchačů. 88.6 Der Musiksender je jedním z nejúspěšnějších vídeňských rádií a předpokládá se, že zájem vzbudí i její vstup do dalších lokalit v Rakousku. Celkem jde o 21 nových vysílačů. Stanice se orientuje na největší hity za posledních 30 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).